Avstrijska vladajoča koalicija med socialdemokrati in ljudsko stranko je razpadla, zato bodo to jesen v Avstriji izredne parlamentarne volitve. Nobena od strank trenutno na volitvah ne bi dobila večine. Vseeno pa je koalicija pred razpadom strnila vrste in sprejela sveženj integracijskih zakonov, ki med drugim prepoveduje oblačila, ki zakrivajo obraz, vsi priseljenci se bodo morali udeležiti tečajev nemščine in etike, vključeni pa bodo tudi v neplačana javna dela.

Avstrija je sprejela sveženj integracijskih zakonov, ki med drugim prepovedujejo oblačila, ki zakrivajo obraz

Integracijski zakoni v Avstriji

Avstrijska vladajoča koalicija med socialdemokrati in ljudsko stranko je razpadla, zato bodo to jesen v Avstriji izredne parlamentarne volitve.  Vseeno pa je koalicija pred razpadom strnila vrste in sprejela sveženj integracijskih zakonov, ki med drugim prepovedujejo oblačila, ki zakrivajo obraz, vsi priseljenci se bodo morali udeležiti tečajev nemščine in etike, vključeni pa bodo tudi v neplačana javna dela.

Zagrožena kazen ob zakrivanju obraza na javnem prostoru je 150 evrov.

Avstrija bi varčevala, slovenski delavci bi izgubili

Avstrija pa si že dlje časa prizadeva tudi za znižanje otroških dodatkov za delavce, katerih družine ne živijo tam, kar bo prizadelo tudi številne Slovence. Na leto bi Avstrija tako prihranila sto milijonov na leto. Slovenski delavci pa bi izgubili pet milijonov evrov. Do otroških dodatkov so v Avstriji upravičeni vsi. Avstrijci pa bi radi, da bi delavci, ki ne živijo v Avstriji, dobili toliko, kot bi dobili dodatka v domovini.

Miha Švalj