Novosti iz sveta tuje glasbe.

Billy Ray Cyrus, oče razvpite Miley Cyrus, ki je pred dnevi ponudil novo različico svojega najslavnejšega komada, je svoje ime spremenil oziroma skrajšal v Cyrus. 55-letnik je za revijo Rolling Stone povedal, da je vedno želel biti le Cyrus, saj mu je tako prijetnejše.

Damon Albarn je dejal, da ne bo sodeloval s pevko Adele! To naj bi se sicer zgodilo že na njenem albumu 25 iz leta 2015, a rezultata ni bilo. Dejal je, da je Adele zelo negotova, kar ji ni treba biti, saj je še zelo mlada, njeno novo glasbo pa je označil »na sredi ceste«. Pevka je pozneje dejala, da bi bilo morda bolje, da svojega idola ne bi spoznala, kljub temu pa jo to žalosti, saj je bila kot otrok velika oboževalka skupine Blur.

Kevin Parker, pevec skupine Tame Impala, grozi, da bo tožil kitajsko mlečno podjetje, saj naj bi to v svoji reklami skopiralo njihovo skladbo »The Less I Know The Better«. To je Kevin objavil na Instragramu, podjetju pa očital, da bi lahko vložilo vsaj malo več truda.

Ozzy Osbourne se bo za poletno turnejo spet združil z dolgoletnim kitaristom Zakkom Wyldom. Turneja namreč zaznamuje 30. obletnico, ko sta prvič sodelovala skupaj. Ozzy, ki je leta 2009 prekinil sodelovanje z Zakkom, saj je želel spremembo, danes pravi, da je zelo vesel, da se na pot vrača z Zakkom, Blasko, Tommyjem in Adamom. To je to, kar počne, to je to, kamor spada, na pot oziroma na turnejo. Hkrati pa mu je uspelo napovedati še novi album, a malce bo treba počakati, ta naj bi izšel leta 2018.

Neja Jerant