V oddaji Na piedestal je gostovala idrijska skupina Divje jezero s premiero novega, 2. albuma z naslovom ”Pobeg iz blodnjaka”.
V skupini Divje jezero, ki je nastala leta 2006, delujejo: Alen Bogataj (bas kitara), Luka Čibej (bobni), Aleš Golja (električna kitara), David Križaj (klaviature) in Tomi Peljhan (saksofon). Ustvarjajo instrumentalno glasbo, v kateri je mogoče zaznati veliko različnih stilov in vplivov, ki jih, kot pravijo, nikakor ne obremenjujejo in omejujejo. Navdih za avtorske skladbe črpajo v glasbi sedemdesetih let slovenskih in tujih zasedb, kot so: Predmestje, Jutro, Billy Cobham, Chick Corea, Jeff Beck in številnih drugih … Skupina Divje jezero se je izoblikovala v prepoznavno glasbeno ime, ki ga vešče tke v temelje jazza, fusiona in progresivnega rocka, s katerimi se spogleduje.
Leta 2015 so pri Celinki izdali prvi samostojni avtorski album Mestni vrvež. Dve leti po prvencu so posneli nov studijski album Pobeg iz blodnjaka. Naslov albuma je prispodoba samega procesa priprave in snemanja albuma, saj so člani skupine Divje jezero morali preskočiti veliko ovir in časovnih labirintov, ki so jim bili na poti. Devet avtorskih skladb z zanimivimi ritmi in aranžmaji je bilo posnetih po vzoru koncertnega nastopa, skupaj, v enem prostoru, kjer je bilo prisotne veliko pozitivne delovne kemije, ki se je je vsaj delček ujelo tudi na snemalnem traku. Ilustracije ovitka albuma so delo Gregorja Koželja. Album Pobeg iz blodnjaka je 16. maja 2017 izšel pri založbi Celinka.si.
Koncertna predstavitev novega albuma bo na 10. festivalu Godibodi – 30. maja ob 21.00 na odru hostla Celica v Ljubljani.
Radijska premiera albuma Pobeg iz blodnjaka in pogovor s člani skupine Divje jezero pa je bila v oddaji Na piedestal.

V idrijski skupini Divje jezero, ki je nastala leta 2006, delujejo: Alen Bogataj (bas kitara), Luka Čibej (bobni), Aleš Golja (električna kitara), David Križaj (klaviature) in Tomi Peljhan (saksofon). Ustvarjajo instrumentalno glasbo, v kateri je mogoče zaznati veliko različnih stilov in vplivov, ki jih, kot pravijo, nikakor ne obremenjujejo in omejujejo. Navdih za avtorske skladbe črpajo v glasbi sedemdesetih let slovenskih in tujih zasedb, kot so: Predmestje, Jutro, Billy Cobham, Chick Corea, Jeff Beck in številnih drugih … Skupina Divje jezero se je izoblikovala v prepoznavno glasbeno ime, ki ga vešče tke v temelje jazza, fusiona in progresivnega rocka, s katerimi se spogleduje.
Leta 2015 so pri Celinki izdali prvi samostojni avtorski album Mestni vrvež z glasbo, ki v nas obuja in prebuja številne odtenke razpoloženj in čustvovanj ter ponuja raznovrstno glasbeno izkustvo, ki poslušalca oddaljuje od vsakdana in vabi k doživljanju trenutka, za katerega je potreben čas, ki si ga tako ali tako odmerjamo sami.
Dve leti po izidu prvenca so marca 2017 posneli nov studijski album Pobeg iz blodnjaka. Naslov albuma je prispodoba samega procesa priprave in snemanja albuma, saj so člani skupine Divje jezero morali preskočiti veliko ovir in časovnih labirintov, ki so jim bili na poti. Devet avtorskih skladb z zanimivimi ritmi in aranžmaji je bilo posnetih po vzoru koncertnega nastopa, skupaj, v enem prostoru, kjer je bilo prisotne veliko pozitivne delovne kemije, ki se je je vsaj delček ujelo tudi na snemalnem traku. Ilustracije ovitka albuma so delo Gregorja Koželja. Album Pobeg iz blodnjaka je 16. maja 2017 izšel pri založbi Celinka.si.
Koncertna predstavitev novega albuma bo na 10. festivalu Godibodi  – 30. maja ob 21.00 na odru hostla Celica v Ljubljani.
Radijska premiera albuma Pobeg iz blodnjaka in pogovor s člani skupine Divje jezero pa je bila v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele