Gost tokratne oddaje je bil Gorazd Vilhar, umetnostni zgodovinar in fotograf, ki živi in ustvarja na Japonskem. Borja Močnik pa med drugim vrti sladki soul kalifornijske zasedbe Moonchild ter svežo ploščo francoskega producenta Huga Kanta.

Gorazd Vilhar je umetnostni zgodovinar in fotograf, ki od leta 1985 živi na Japonskem

Slovenski fotograf ki živi in ustvarja na Japonskem, te dni v Slovenskem etnografskem muzeju na ogled postavlja razstavo “V duhu japonske tradicije: Matsuri- tradicionalni japonski festival.”
Razstava z več kot 80 umetniškimi fotografijami predstavlja tradicionalne festivale (matsuri). Gorazd Vilhar fotografira z očmi slikarja, kar se odraža v močni kompoziciji, vplivu barve in teksture, njegove podobe so ikonografski dokumenti japonske tradicije, kulture, religije – japonski način življenja in opomin o pomembnosti ohranjanja tradicije v vseh pogledih.

Gorazd Vilhar je umetnostni zgodovinar in fotograf. Od 1985 živi na Japonskem, kjer skupaj s svojo življenjsko sopotnico, kulturno antropologinjo, Američanko Charlotte Anderson raziskuje kulturo in tradicije Japonske ter ostalih azijskih dežel. Vilhar in Andersonova sta avtorja desetih knjig o japonski kulturi, številnih potopisov, ki jih objavljata v revijah in na spletnih straneh, predavata o japonski tradiciji na Japonskem inštitutu v New Yorku ter na drugih inštitucijah v Tokiu in Yokohami in te dni tudi v Sloveniji.

Nina Zagoričnik