Na piedestalu je gostovala kranjska skupina Raggalution z radijsko premiero novega albuma Gatekeeper.
Sedemčlanski reggae kolektiv Raggalution – v katerem delujejo Mak Sever (bas), Luka Bedene (vokal), Pavel Čebašek (bobni), Žiga Fazarinc - Fazo (kitara), Jure Grahek (klaviature), Leon Slabe (trobenta, vokal) ter Jernej Jenko (tolkala) – že od leta 2011 ustvarja avtorsko glasbo. ''Reggae je več kot glasba, je način širjenja idej. Raggalution je glasnik, ki širi sporočilo miru, ljubezni in enosti vsem, ki so pripravljeni prisluhniti,'' pravijo člani skupine.
Raggalution se lahko že pohvali s kar lepim številom odigranih koncertov, na katerih so si oder delili s številnimi uveljavljenimi imeni slovenske in mednarodne glasbene scene.
Konec leta 2013 je Raggalution izdal prvenec Mask Of Liberty, ki je doživel ponatis. Konec lanskega leta pa je s singlom Eyes of a warrior najavil novi album z naslovom Gatekeeper.
Koncertna premiera drugega albuma bo na dan izida – v četrtek 20.4. 2017 ob 22.00 v Gala hali na Metelkovi v Ljubljani.

V oddaji Na piedestal smo premierno, pred uradnim izidom, predstavili novi album kranjske skupine Raggalution z naslovom Gatekeeper.
Sedemčlanski reggae kolektiv Raggalution – v katerem delujejo Mak Sever (bas), Luka Bedene (vokal), Pavel Čebašek (bobni), Žiga Fazarinc – Fazo (kitara), Jure Grahek (klaviature), Leon Slabe (trobenta, vokal) ter Jernej Jenko (tolkala) – že od leta 2011 ustvarja avtorsko glasbo. Dober odziv na prvem koncertu pa jim je dal dodaten zagon in motivacijo za nadaljnje delo. ”Reggae je več kot glasba, je način širjenja idej. Raggalution je glasnik, ki širi sporočilo miru, ljubezni in enosti vsem, ki so pripravljeni prisluhniti,” pravijo člani skupine Raggalution. Poleg tega jih zaznamuje Do It Yourself – Naredi sam mentaliteta, prežeta s pozitivnimi vibracijami reggae glasbe, kar jim daje poseben pečat. Njihova avtorska glasba gre v uho, vendar nikakor ni komercialno usmerjena.
Raggalution se lahko že pohvali s kar lepim številom odigranih koncertov, na katerih so si oder delili s številnimi uveljavljenimi imeni slovenske in mednarodne glasbene scene. Poleg uspešnih gostovanj po številnih evropskih mestih imajo za seboj že dve turneji po Balkanu, v sklopu katerih so obiskali Hrvaško, Srbijo, Bosno in Hercegovino, Makedonijo, Kosovo, Grčijo in Bolgarijo, nastopili pa so tudi na nekaterih odmevnih festivalih, kot so Sziget, Seasplash, Overjam, Skaville, Cultural Reggae Vibez in drugi.
Konec leta 2013 je zasedba Raggalution izdala studijski prvenec Mask Of Liberty, na katerem je zbranih deset avtorskih pesmi; te predstavljajo predvsem kritiko stanja v družbi in opozarjajo na neko drugačno, boljšo alternativo. Prvenec je bil zaradi izrednega zanimanja v zelo kratkem času razprodan in je dočakal tudi prvi ponatis, kar je danes, v dobi interneta in digitalnih nosilcev zvoka, že prava redkost.
Raggalution so konec lanskega leta v klubu Trainstation SubArt v Kranju predstavili tudi prvi videospot za single Eyes Of A Warrior, ki je najavljal novi album.
Tudi avtorske skladbe za drugi album z naslovom Gatekeeper so posneli v studiu Subart. Producenta sta bila Darjan Kruševac in Jure Grahek. Miks in mastering albuma sta delo Mateja Gobca (RSL Studio), naslovnica in oblikovanje pa Ane Belčič in Nejca Koširja.
Koncertna premiera albuma Gatekeeper bo na dan izida – v četrtek, 20. 4. 2017, ob 22.00 v Gala hali na Metelkovi v Ljubljani. Sledili bodo koncerti v Novi Gorici (Mostovna, 5. 5.), Mariboru (Pekarna, 6. 5.) in Kranju (TrainStation SubArt, 13. 5.).
Radijska premiera še pred izdajo novega albuma Gatekeeper kranjskega kolektiva Raggalution in koncertno premiero je bila v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele