Tomato Košir sooblikuje naslovno ilustracijo Objektiva, sobotno prilogo časopisa Dnevnik. Prvega aprila je za naslovno temo 'Nasilni otroci' uporabil tloris otroške igrice "Človek ne jezi se" ter znotraj pobarvanih krogov, ki z različnimi barvami zaznamujejo štiri polja, izrisal kljukasti križ. Nekateri so ga opazili, drugi ne …

"Pri ilustraciji gre lahko za samostojni vizualni komentar ali interpretacijo člankov, ki so objavljeni v prilogi. Kadar si teme tedna zaslužijo samostojne obravnave, potem naslovnica postane povsem enakovredna pisanemu komentarju."

Tomato Košir sooblikuje naslovno ilustracijo sobotne priloge časopisa Dnevnik Objektiv. Prvega aprila je za naslovno temo ‘Nasilni otroci’ uporabil tloris otroške igrice Človek ne jezi se ter znotraj pobarvanih krogov, ki z različnimi barvami zaznamujejo štiri polja, izrisal kljukasti križ. Nekateri so ga opazili, drugi ne …

“Pri ilustraciji gre lahko za samostojni vizualni komentar ali interpretacijo člankov, ki so objavljeni v prilogi. Kadar si teme tedna zaslužijo samostojne obravnave, potem naslovnica postane povsem enakovredna pisanemu komentarju.”

Že v srednji šoli za oblikovanje in fotografijo je sodeloval na javnem natečaju Banke Slovenije za kovanec “Prva železnica 1846-1996” ter dobil drugo nagrado in odkup srebrnika za 500 SIT. Na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje je v tretjem letniku študija s skupino petih študentov dobil drugo študentsko nagrado Certificate of Typographic excellence od združenja Type Directors Club iz New Yorka.

Je avtor cele serije plakatov, znakov, grafičnih oblikovanj ter različnih logotipov, njegova dela so bila razstavljena doma in po svetu na 44 skupinskih razstavah grafičnega oblikovanja.

Z različnimi likovnimi in tipografskimi elementi morate predstaviti vsebino, da vpliva na našo pozornost in razumevanje,” pravi Tomato Košir, ki je za svoje delo prejel že številna priznanja in nagrade.

Nina Zagoričnik