Ime tedna je postal predsednik društva Eko krog Uroš Macerl, ki je za vztrajnost in prizadevanje za zaščito okolja, v San Franciscu prejel ugledno nagrado Goldman Environmental Prize. Priznanje, ki ga podeljujejo že 26 let, po svetu pogosto označujejo kot Nobelovo nagrado za okoljske aktiviste.

Ime tedna je postal predsednik društva Eko krog Uroš Macerl, ki je za vztrajnost in prizadevanje za zaščito okolja, v San Franciscu prejel ugledno nagrado Goldman Environmental Prize. Priznanje, ki ga podeljujejo že 26 let, po svetu pogosto označujejo kot Nobelovo nagrado za okoljske aktiviste.

"Vsa ta leta nas ekologe označujejo za glavne krivce zaprtja tovarne Lafarge. A jasno je, da je zares krivo vodstvo podjetja."

Izberite ime tedna

Rezultati

Kandidata sta še bila:

Zala Turšič, predsednica sindikata Mladi Plus, kjer s kampanjo “Stop kršitvam – ZA dostojno delo!” opozarjajo, kršitelje pa prijavljajo zaradi oglasov delovnih mest, v katerih ponujajo delo z vsemi elementi delovnega razmerja, a želijo delavce najeti prek različnih prekarnih oblik dela.

Maks Veselko, član uspešne akrobatske skupine Dunking Devils. Poleg dogovora z medijsko hišo Jukin Media kjer bodo snemali TV serijo Fly Guys, je v kategoriji najvišje salte z zabijanjem na koš, s 3,55 metra tudi uradno postal Guinnessov rekorder.

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj.

Val 202