Motoristična sezona se je spet začela tragično in najhuje bi bilo, da bi se s tem žalostnim dejstvom sprijaznili. Zato spet brskamo za rešitvami.

Motoristična sezona se je spet začela tragično in najhuje bi bilo, da bi se s tem žalostnim dejstvom sprijaznili. Zato spet iščemo rešitve. Prve motoristične zračne blazine so se kot izdelek iz znanstvenofantastične literature začele pojavljati v dirkaškem športu. In ko je pred leti propadla zamisel, da bi zračno blazino namestili v krmilo motornega kolesa, so proizvajalci začeli razmišljati o izboljšavi motorističnega kombinezona.

Danes je ta tehnologija predvsem v športu že uporabljana. Seveda gre za izjemno drage sisteme, na srečo pa obstaja cenejša alternativa. Tudi v Slovenijo prihaja tehnologija, ki jo v obliki samonapihljivega varnostnega jopiča uporabljamo povrhu že obstoječe motociklistične opreme.

Ford je že vrsto let prijazen prevoznik marsičesa, kar mora priti na cilj v okviru projekta Botrstvo – pri Zvezi prijateljev mladine Moste Polje je namreč v službi Ford C-Max, ki ima veliko dela – žal, bomo rekli, saj razumete, zakaj.

Janez Martinčič