Random Logic – π – premiera!

Predvajaj

foto: Matej Povše

Na piedestalu je elektronski dvojec Random Logic dan pred uradnim izidom premierno predstavil novi album π.
V zasedbi Random Logic, ki velja za pionirja techno scene in sodobne elektronike na Slovenskem, delujeta in ustvarjata Miha Klemenčič in Gregor Zemljič. Korak pred časom sta bila v devetdesetih v stiku s svetovnimi smernicami v tehnu, na prehodu iz starega v novo tisočletje pa sta za njun prvi in edini dolgometražni album Numrebs (založba Tehnika, 2001) prejela nagrado Radia France International za najboljši album elektronske glasbe centralne in vzhodne Evrope ter nagrado boomerang za najboljši slovenski live tehno act. V dobrem desetletju sta svoje producentske izkušnje prenesla v avantgardni teater, v plesne predstave in film ter sodelovala na različnih eksperimentalnih in popularnih glasbenih projektih.
Po prvencu Numrebs sta Miha Klemenčič in Gregor Zemljič navdih za novi album π našla v gledališču, natančneje pri ustvarjanju glasbe za gledališče in sodobni ples. π, kot pravita, ”ima močno povezavo z njunim delom in s procesom ustvarjanja glasbe”. Delata z loopi, ki se vrtijo na različnih obsegih. Kombinacije teh krogov sestavljajo neko drugo kroženje. S temi kombinacijami dobita neravne linije in dejansko verjameta v to, da v naravi ni ravnih črt, torej niti kvadratov niti trikotnikov. Poglabljata se v zven nelinearnih zvočnih struktur in ustvarjata zvok, ki na nastopu v živo deluje kot nepretrgan set in pozornega poslušalca nagrajuje z detekcijo prisluhov, ki se pojavljajo v nepopolnostih in neponovljivostih ujetih zank. Glasbo z njunega drugega albuma π spremlja video, ki ga je ustvaril dvojec Izland (Gašper Milkovič Biloslav in Marko Vivoda).
Album π je kot avdiovizualna izdaja na portalu Vimeo uradno izšel v torek, 14. 3. – na mednarodni dan števila pi.
Dan prej pa je bila premierna radijska predstavitev novega, drugega albuma π s pogovorom s članoma zasedbe Random Logic v oddaji Na piedestal.