Da naša birokracija oziroma birokrati res nimajo meja, kaže primer turističnega posestva Na Škaluc na Drobnem Dolu nad Laškim. Lastnica je želela na že obstoječi smerokaz postaviti smerno tablo. Ker je želela upoštevati predpise, se je obrnila tudi na Ministrstvo za infrastrukturo. Po več kot mesecu dni je dobila odgovor na treh straneh in v dvanajstih točkah.

Gre za nerazumne birokratske zahteve, saj so za enostavno postavitev table zahtevali izdelavo celega elaborata, kup soglasij, dovoljenj, skic, fotografij in izjav. Kot da bi gradila novo posestvo, pravi lastnica turističnega posestva….

Da naša birokracija oziroma birokrati res nimajo meja, kaže primer turističnega posestva Na Škaluc na Drobnem Dolu nad Laškim. Lastnica je želela na že obstoječi smerokaz postaviti smerno tablo. Ker je želela upoštevati predpise, se je obrnila tudi na Ministrstvo za infrastrukturo. Po več kot mesecu je dobila odgovor na treh straneh in v dvanajstih točkah.

Gre za nerazumne birokratske zahteve, saj so za preprosto postavitev table zahtevali izdelavo celega elaborata, kup soglasij, dovoljenj, skic, fotografij in izjav. Kot da bi gradila novo posestvo, pravi lastnica turističnega posestva.

Marjan Jerman