Himalajec, dijak, učiteljica ali bobnar

Glasujte za ime februarja!

Rezultati

Za ime meseca februarja ste izbrali dijaka Gimnazije Vič Erazma Stoniča. Na mednarodni tehnološki konferenci v Pekingu je predstavil svoj projekt Model rastlinske čistilne naprave s solarnim dezinfektorjem in se pri svojih komaj 18. letih postavil ob bok najboljšim svetovnim inovatorjem, katerih skupni cilj je razvoj novih tehnologij.

“V Pekingu je bilo predstavljenih prek 1000 projektov. Naš projekt so sprejeli zelo resno, čeprav smo mladi. Mamljiv je širok krog uporabnikov, model čistilne naprave je primeren za gospodinjsva ali velika podjetja.”

Kandidati so še bili:

Andrej Štremfelj, legenda slovenskega alpinizma in himalajec, ki so se mu na Planinski zvezi Slovenije poklonili s priznanjem za življenjsko delo.

Nataša Kralj, učiteljica nemščine in slovenščine, dobitnica priznanja Blaža Kumerdeja za aktivno vključevanje dijakov v učni proces s pomočjo informacijske tehnologije.

Marko Soršak – Soki, bobnar in pobudnik projekta 20 za 20, v okviru katerega opremljajo šole z instrumenti, prejemnik žarometa za dobrodelnost.

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate 1 evro za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, pa tudi zgodbe otrok v stiski smo zbrali v rubriki Botrstvo.

Val 202