Tokrat Evropa, osebno! ni našla gosta, ampak je gost našel Evropo, osebno!. Našega novinarja Jana Grilca je med snemanjem pocukal za rokav z vprašanjem, zakaj poleg letalnice stoji tisti velik kup snega. In poleg tega, seveda, kaj Jan snema. Tako je ob razlaganju snežne zaloge, ki jo pač pri več kot 20 stopinjah potrebuješ, nastala še zgodba Martina Gaussa, Nemca, ki od leta 2003 vsako leto za 14 dni pride v Planico. Je popolnoma nor na smučarske skoke in polete, celo tako nor, da si je dal izdelati svoj skakalni kombinezon in na pozna-srednja leta začel ljubiteljsko skakati. Svoj rekord je sicer postavil v Obersdorfu, 21 metrov, a meka letenja je tudi zanj Planica.

Od leta 2003 je vsako leto v Planici, kjer lahko vidi ta fantastičen šport

“Trikrat sem se poskušal učiti skakati. Morda res malo prepozno, ker sem bil star že 45 let.”

Tokrat Evropa osebno ni našla gosta, ampak je gost našel Evropo osebno. Našega novinarja Jana Grilca je med snemanjem pocukal za rokav z vprašanjem, zakaj poleg letalnice stoji tisti velik kup snega. In poleg tega, seveda, kaj Jan snema. Tako je ob razlaganju o snežni zalogi, ki jo pač pri več kot 20 stopinjah potrebuješ, nastala še zgodba o Martinu Gaussu, Nemcu, ki od leta 2003 vsako leto za 14 dni pride v Planico. Je popolnoma nor na smučarske skoke in polete, celo tako nor, da si je dal izdelati svoj skakalni kombinezon in na pozna-srednja leta začel ljubiteljsko skakati. Svoj rekord je sicer postavil v Oberstdorfu, 21 metrov, a meka letenja je tudi zanj Planica.

“21 metrov sem skočil v Oberstdorfu na 30-metrski skakalnici. Sliši se morda smešno malo, ampak pomembno je, da nisem hotel samo gledati. Rekel sem si, da bom nekoč poskusil in sem. Trener mi je sicer rekel, da bi moral bolj redno trenirati, žal sem bil preveč len. Star sem bil 55 let.”

Jan Grilc, Tadej Košmrlj