Igor Muževič je zdravnik in magister ekonomije, ki vztrajno opozarja na slabe razmere v slovenskem zdravstvu. Družinski zdravniki protestno dodatno pišejo napotnice, smo tik pred novo stavko zdravnikov, zdravstvena reforma sproža kritične odzive, zdravniška zbornica se spoprijema z novimi težavami … Kako v resnici živi mladi zdravnik, kakšni so njegovi pogledi na prihodnost, zakaj ga je zdravstvena politika tako prevzela, kako skuša spremeniti okosteneli sistem? In seveda tudi o cepljenju, motivaciji, reorganizacijah, plačah, varljivosti številk, o izgorelosti in zdravem življenju.

Predsednika sindikata družinskih zdravnikov sta pri Zdenki Čebašek Travnik že pred izvolitvijo za predsednico zdravniške zbornice zmotila zarotništvo in maščevalnost

Igor Muževič je zdravnik in magister ekonomije, ki vztrajno opozarja na slabe razmere v slovenskem zdravstvu: "Zdravstveni sistem je v zadnjih letih nazadoval, korak z evropskim povprečjem držimo zaradi medicinskih sester, tehnikov ..."

"Med največjimi problemi slovenskih zdravnikov je ta, da ima politika nadzor nad kadrovanjem vodilnih položajev."

Družinski zdravniki protestno dodatno pišejo napotnice, smo tik pred novo stavko zdravnikov, zdravstvena reforma sproža kritične odzive, zdravniška zbornica se spoprijema z novimi težavami. Sporna je višina plače nove predsednice Zdenke Čebašek Travnik.

Nezdrave dimenzije zarotništva in maščevalnosti

"Z njeno plačo se sploh ne ukvarjam, pravzaprav ni problem v plači, ampak v tem, da je v predvolilnem obdobju govorila nekaj povsem drugega," pravi Igor Muževič in nadaljuje: "Med drugim je nasprotovala aktivnostim sindikata Fides za povečanje zdravniških plač, potem pa je nenadoma zgodba o njeni plači postala najbolj pomembna. Skrbi me, da je celo njena najožja ekipa rekla, da se je Zdenka Čebašek Travnik po izvolitvi obrnila za 180 stopinj. S tem je pokazala, da je avtoritarna, da je z njo težko sodelovati, da bo komunikacija otežena."

Igor Muževič je sicer že pred volitvami osebno podpiral protikandidata Andreja Možino, pravi, da se je sestal tudi z Zdenko Čebašek Travnik: "Ko sem videl njen način delovanja, mi je postalo jasno, da gre za nezdrave dimenzije zarotništva in maščevalnosti." 

Cepi se proti vsemu

"Cepim se proti vsemu. Tudi proti gripi. Pediatri bi morali imeti čas za komuniciranje. Če ima za bolnika na voljo sedem minut, je očitek, da ne zna komunicirati, navadno sprenevedanje," je kritičen Muževič, ki absolutno podpira cepljenje otrok, a zakonsko predvidenim sankcijam nasprotuje.

Igor Muževič je sicer poročen s psihiatrinjo, s katero imata dve hčeri. Nekoč je treniral borilne veščine, zdaj se občasno ukvarja s košarko, rad ima glasbo. Nekaj smisla za politiko ima v družinski tradiciji, oče je bil v osemdesetih visok funkcionar v Beogradu, dedek jugoslovanski veleposlanik na Kubi. Vseeno si težko predstavlja, da bi kdaj prevzel funkcijo ministra za zdravje, ki so mu jo pred leti že ponujali.

"Živim po zdravi pameti, precej zdravo, vendar se s tem ne obremenjujem. Ljubiteljsko igram košarko."

Luka Hvalc