Ime tedna je postal Marko Soršak Soki, bobnar in pobudnik projekta 20 za 20, dobitnik nove medijske nagrade pri nas, žarometa za dobrodelnost. Na njegovo pobudo so v zadnjih dveh letih z glasbenimi inštrumenti opremili že 40 osnovnih šol po Sloveniji in tako 20 tisoč otrokom omogočil ustvarjanje glasbe v svojem okolju.

Ime tedna je postal Marko Soršak - Soki, bobnar in pobudnik projekta 20 za 20, dobitnik nove medijske nagrade pri nas, žarometa za dobrodelnost. Na njegovo pobudo so v zadnjih dveh letih z glasbenimi instrumenti opremili že 40 osnovnih šol po Sloveniji in tako 20 tisoč otrokom omogočili ustvarjanje glasbe v svojem okolju.

"V našem projektu ne gre za klasično dobrodelnost. Gre za skupnost, otroci lahko najdejo sebe v stiku z glasbili."

Pravi, da podpirajo kulturno-ekonomski krog. "Kupujemo le slovenska glasbila, igrajo le slovenski glasbeniki."

"Kadar stopimo skupaj, so glasbila dostopna. Mali vložki, velike zgodbe."

Kandidata sta bila tudi:

Željko Khermayer iz podjetja Feelif, ki je razvilo vmesnik, reliefno mrežico za pametne telefone in tablice, s katerim slepi in slabovidni lahko uporabljajo te naprave. Za inovacijo so prejeli številne nagrade, pri UNESCU pa so vmesnik razglasili za eno od 150 najboljših inovacij sveta.

Črt Birsa, mojster osvetlitve, ki je poskrbel, da so se nastopajoči na letošnji Emi predstavili v najlepši luči. Njegovo izjemno spretnost in občutek pri spajanju svetlobe, glasbe in scenskih elementov je prepoznal tudi duet 2Cellos, zato je Črta Birso povabil k sodelovanju na svetovni turneji, med drugim na koncertih v sydneyjski Operi in veronski Areni.

Glasuj za ime tedna!

Rezultati

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebno hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.

Rok Kužel