V oddaji Na piedestal je gostovala skupina persons from porlock.
V mladi ljubljanski zasedbi, ki je nastala leta 2013, ustvarjajo kitarist in pevec Nikolaj Mulej, basist Gregor Bajc, kitarist Martin Pavlovec in bobnar Vasja Onič.
Kmalu po 15. klubskem maratonu Radia Študent so posneli prvenec things people don't like'', ki je marca 2016 izšel pri Založbi ZARŠ. ''things people don't like je album o vas, album o nas, predvsem pa album o njih in o tistem, česar oni ne marajo.'' pravijo člani persons from porlock.
Novembra so izdali singel Bad FanFiction. Za singel so posneli tudi videospot in ga izdali decembra.
V petek, 3. februarja, se bodo predstavili na mednarodnem festivalu MENT Ljubljana 2017 – 3. 2. ob 24.00 v klubu Channel Zero v AKC-ju Metelkova mesto.

V oddaji Na piedestal je gostovala skupina persons from porlock s prvencem ”things people don’t like”.
persons from porlock, v literaturi označeni kot “nezaželeni gostje, ki zmotijo ustvarjalni proces”, opazno motijo domačo glasbeno sceno vse od 15. Klubskega maratona Radia Študent.
Kmalu po maratonu se je bend odpravil v studio posnet že nakopičen in na turneji pred občinstvom dobro izpiljen material. Med snemanjem in miksanjem prvenca se je potem zgodila rošada v zasedbi, člane benda je zapustil basist Jaka Leskovšek. V zasedbi ga je zamenjal njihov dotedanji zvočni tehnik Gregor Bajc, ki je tako zapolnil luknjo v siceršnji vrsti obrazov in rok: Nikolaj Mulej na kitari in vokalu, Martin Pavlovec na kitari in Vasja Onič za bobni.
Mladi ljubljanski četverec je ustvaril svoj kraj ironije in ga na zemljevid postavil s prvencem “things people don’t like”. Naslovnico albuma je oblikoval Lenart Slabe. Prvenec pa je marca 2016 izšel pri Založbi ZARŠ.  ”things people don’t like je album o vas, album o nas, predvsem pa album o njih in o tistem, česar oni ne marajo. Ste se danes prebudili nasmejani ali z ugasnjenim čikom v skodelici?” pravijo člani persons from porlock.
Porlock je posebno duševno stanje, ki obuja spomine na rock poznih 60-ih in 70-ih. Svoji psihoaktivni glasbeni zmesi so dodali nalezljive stonerske riffe in dadrock “cum momente” z zasanjanim vokalom. Poimenovali so jo pineapple pop, ki vam ga servirajo skupaj s hipnotičnimi vizualijami.
Novembra so izdali single Bad Fanfiction, ki dokazuje, da nihče ne more ustaviti ustvarjalnega zagona tega mladega benda. Za single so posneli tudi videospot in ga izdali decembra.
V petek, 3. februarja, se bodo predstavili na festivalu MENT Ljubljana 20173. 2. ob 24.00 v klubu Channel Zero v AKC-ju Metelkova mesto.
Pred tem je skupina persons from porlock svoje ustvarjanje predstavila v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele