Ime tedna je postal Uroš Zupan, pobudnik akcije Šolar na smuči, v okviru katere bodo tudi letos, tretje leto zapored, v petih smučarskih središčih po Sloveniji dva tisoč petsto otrokom omogočili brezplačen smučarski dan, za marsikatere prvo tovrstno izkušnjo na snegu.

Ime tedna je postal Uroš Zupan, pobudnik akcije Šolar na smuči, v okviru katere bodo tudi letos, tretje leto zapored, v petih smučarskih središčih po Sloveniji dva tisoč petsto otrokom omogočili brezplačen smučarski dan, za marsikatere prvo tovrstno izkušnjo na snegu. "Živimo v času, ko je aktivnosti za otroke veliko. Zavedamo se tudi, da smučanje ni dostopno vsem."

"Manjša smučišča so danes v zatonu, obratovanje zahteva veliko sredstev in energije. Težko se izplača."

Pravi, da ima akcija pozitivno energijo. "Vsi sodelujoči verjamemo, da lahko ta trend obrnemo."

"Nekoč si želimo ozavestiti celotno generacijo otrok v četrtih in petih razredih. To je visok cilj, a smo optimisti."

Kandidata sta bila tudi:

Marjan Manček, ilustrator, ki je za opus legendarnih ilustracij od Mojce Pokrajculje do Petra Klepca, avtorskih slikanic in stripov prejel nagrado Hinka Smrekarja za življenjsko delo, v Galeriji Krka v Novem mestu pa je od preteklega tedna na ogled njegova razstava Od muhe do slona.

Miro Rismondo, ledni mojster, ki je na največjem festivalu ledu in snega na svetu v kitajskem mestu Harbin, kjer so ustvarjali  mojstri z vseh koncev sveta, s  skulpturo Idrijske čipke, ki jo je izklesal v ledeni blok, osvojil nagrado za ustvarjalnost.

Glasujem za ime tedna ...

Rezultati

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj.

Rok Kužel