Z očetom in sestro se je Sanskriti še kot otrok preselila v Maribor, pri nas je zdaj že dobro desetletje. Pravi, da ima izjemno srečo, da je tukaj, ker je s tem v življenju dobila priložnosti, ki jih v Indiji gotovo ne bi. Čeprav je bilo sprva v popolnoma neznani deželi izjemno težko. In čeprav v Sloveniji še vedno doživi kak nadrealističen trenutek, posebej po izbruhu begunske krize, ko ji kdo pove, naj s svojo rahlo temnejšo poltjo ne meša slovenskih genov.

Dobila sva se v čajni hiši, ob čemer sem pomislil, da je to seveda logično, saj je Sanskriti Indijka. Pa za tem ni bilo nobene filozofije, čaj je po dolgih letih začela piti šele pred kratkim, saj je v njem vedno čutila slovenski ‘neokus’.

Z očetom in sestro se je Sanskriti Kumar še kot otrok preselila v Maribor, pri nas je zdaj že dobro desetletje. Pravi, da ima izjemno srečo, da je tukaj, ker je s tem v življenju dobila priložnosti, ki jih v Indiji gotovo ne bi. Čeprav je bilo sprva v popolnoma neznani deželi izjemno težko. “Ob prihodu nisem imela zelo slabih izkušenj, a čutila sem, da se otroci niso želeli družiti z mano, bila sem outsider.” In čeprav v Sloveniji še vedno doživi kak nadrealističen trenutek, posebej po izbruhu begunske krize.

“Včasih naletiš na ljudi, ki ti s pogledom pokažejo, da nisi dobrodošel. Slišala sem tudi že, da bom pokvarila slovensko raso.”

V Indiji se zdaj počuti tujka, a vseeno pogreša tamkajšnjo toplino in sproščenost med ljudmi. Še vedno pa ni dobila slovenskega državljanstva – eden izmed pogojev je tudi zaposlitev za nedoločen čas.

“Modernost mi pomeni svobodo, enakovredne odnose med spoloma brez starih razmišljanj in določil.”

Tadej Košmrlj