Ime tedna je Žiga Vrtačič, eden od članov inštituta Danes je nov dan, v okviru katerega je nastalo spletno orodje Parlameter. Z Googlovo pomočjo so ga razvijali dve leti, omogoča pa učinkovit vpogled v delovanje oblasti: od tega, koliko so poslanci navzoči na sejah, do tega, kaj govorijo in kako aktivni so.

"Parlameter ustvarja široka množica ljudi. Skupen nam je internet, naš življenjski prostor."

Ime tedna je Žiga Vrtačič, eden od članov inštituta Danes je nov dan, v okviru katerega je nastalo spletno orodje Parlameter. Z Googlovo pomočjo so ga razvijali dve leti, omogoča pa učinkovit vpogled v delovanje oblasti: od tega, koliko so poslanci navzoči na sejah, do tega, kaj govorijo in kako dejavni so.

"Največ ljudi zanima seznam poslancev, vidi se, kako malo vemo o delovanju in ljudeh v Državnem zboru."

Kandidata sta bila še:

Rok Verstovšek Tanšek, mladi kamnosek, ki se je na tekmovanju v poklicnih spretnostih EuroSkills v švedskem Göteborgu, na katerem je sodelovalo več kot 500 mladih iz 35 držav, med desetimi slovenskimi udeleženci odrezal najbolje in v hudi konkurenci osvojil drugo mesto. 

Desa Muck, vsestranska, aktualna in neprizanesljiva ustvarjalka z izvrstnim smislom za humor je pustila neizbrisen pečat v slovenskem literarnem, gledališkem, filmskem in širšem medijskem prostoru. Je dobitnica letošnje Ježkove nagrade za posebne dosežke na področju žlahtnega humorja in satire.

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu kot tudi zgodbe otrok v stiski smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Rok Kužel