Tako Slovenijo kot Kostariko je britanski časnik Daily Mail uvrstil med deset najbolj eko turističnih destinacij na svetu. Svojo bogatost, tudi biološko, Kostarika skriva že v imenu – v španščini namreč pomeni bogata obala. Na ozemlju dežele, ki je dvainpolkrat večja in ima tudi toliko več prebivalcev od Slovenije, na le 0,03 odstotka površine planeta, živijo štirje odstotki vseh znanih živalskih vrst na svetu. Po podatkih organizacije Nacionalnega inštituta za biodiverziteto Kostarike živi tam več kot pol milijona rastlinskih in živalskih vrst, od tega je približno tri petine insektov. Za preučevanje te bogate biološke raznolikosti je namenjena tudi tropska raziskovalna postaja Univerze na Dunaju v La Gambi – to včasih obiščejo tudi slovenski študenti biologije. Spremlja jih doktor Tom Turk z oddelka za biologijo ljubljanske biotehniške fakultete, ki bo gost Noetove bande.

Tako Slovenijo kot Kostariko je britanski časnik Daily Mail uvrstil med deset najbolj eko turističnih destinacij na svetu. Svojo bogatost, tudi biološko, Kostarika skriva že v imenu – v španščini namreč pomeni bogata obala. Na ozemlju dežele, ki je dvainpolkrat večja in ima tudi toliko več prebivalcev od Slovenije, na le 0,03 odstotka površine planeta, živijo štirje odstotki vseh znanih živalskih vrst na svetu.

Po podatkih organizacije Nacionalnega inštituta za biodiverziteto Kostarike živi tam več kot pol milijona rastlinskih in živalskih vrst, od tega je približno tri petine insektov. Za preučevanje te bogate biološke raznolikosti je namenjena tudi tropska raziskovalna postaja Univerze na Dunaju v La Gambi – to včasih obiščejo tudi slovenski študenti biologije. Spremlja jih doktor Tom Turk z oddelka za biologijo ljubljanske biotehniške fakultete, ki je bil gost Noetove bande.

Veronika Gnezda