V oddaji Na piedestal je svoje ustvarjanje predstavil bobnarsko-kitarski dvojec Ooral Sea.
Šentjernejsko-krška zasedba, ki jo sestavljata kitarist Ignac ”Slavc” Bakše in bobnar Uroš ”Bufo” Hlastan, je nastala iz poletnega navdiha leta 2013, ki je še isto jesen doživel realizacijo v Bufovem Placu. Že v prvem letu delovanja sta izdala istoimenski prvenec, na katerem lahko slišimo 8 plodov njunega avtorskega ustvarjanja; navdih sta zajemala iz žanrov, kot so stoner, garage, psychadelic, grunge in rock. Najvplivnejše zasedbe in njuni vzorniki so: Jeff The Brotherhood, Thee Oh Sees, Fuzz, Nirvana, QOTSA, Stoned Jesus (z njimi sta nastopila leta 2014 v Klubu Gromka v Ljubljani), Black Sabbath, idr. V tem obdobju sta nanizala vrsto koncertov na različnih prizoriščih – tako domačih kot tujih.
Letos je Ooral Sea skupaj s krško skupino Suzy Soprano izdal skupni EP. Šest pesmi za album, vsaka zasedba je prispevala 3, je posnel in miksal Petar Stojanović (Implict Division Studio) . Album je najprej izšel v digitalni verziji, potem pa še kot kaseta in CD. Po nastopih na domačih odrih sta ga skupini predstavili tudi na skupni turneji na Češkem in Slovaškem. Kje je in kje bo koncertiral Ooral Sea, lahko preverite na njegovi Facebookovi strani.

Šentjernejsko-krška zasedba Ooral Sea, ki jo sestavljata kitarist Ignac ”Slavc” Bakše in bobnar Uroš ”Bufo” Hlastan, je nastala iz poletnega navdiha leta 2013, ki je še isto jesen doživel realizacijo v Bufovem Placu. Že v prvem letu delovanja sta izdala istoimenski prvenec, na katerem lahko slišimo 8 plodov njunega avtorskega ustvarjanja; navdih sta zajemala iz žanrov, kot so stoner, garage, psychadelic, grunge in rock. Najvplivnejše zasedbe in njuni vzorniki so: Jeff The Brotherhood, Thee Oh Sees, Fuzz, Nirvana, QOTSA, Stoned Jesus (z njimi sta nastopila leta 2014 v Klubu Gromka v Ljubljani), Black Sabbath, idr. V tem obdobju sta nanizala vrsto koncertov na različnih prizoriščih – tako domačih kot tujih.
Letos je Ooral Sea skupaj s krško skupino Suzy Soprano izdal skupni EP. Šest pesmi za album, vsaka zasedba je prispevala 3, je posnel in miksal Petar Stojanović (Implict Division Studio) . Album je najprej izšel v digitalni verziji, potem pa še kot kaseta in CD. Po nastopih na domačih odrih sta ga skupini predstavili tudi na skupni turneji na Češkem in Slovaškem.
Kje je in kje bo koncertiral Ooral Sea, lahko preverite na njegovi Facebookovi strani.
Bobnarsko-kitarski dvojec Ooral Sea je svoje ustvarjanje predstavil v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele