Ime tedna je postala Ilka Štuhec, slovenska smučarka, ki je na šestih tekmah letošnje sezone kar štirikrat stopila na najvišjo stopničko. Zmagala je na vseh treh smukih, najboljšega rezultata pa se je veselila tudi v alpski kombinaciji za svetovni pokal.

Ime tedna je postala Ilka Štuhec, slovenska smučarka, ki je na šestih tekmah letošnje sezone kar štirikrat stopila na najvišjo stopničko. Zmagala je na vseh treh smukih, najboljšega rezultata pa se je veselila tudi v alpski kombinaciji za svetovni pokal. "Nisem presenečena nad zmagami, že poleti sem vedela, da sem zelo dobro pripravljena."

Pripravlja se tudi že na Zlato lisico: "Veliko mi pomeni, če lahko tekmujem na domačem hribu, upam, da bo letos pod Pohorje prišlo čim več gledalcev."

Ilkine zmage v radijskem etru

Kandidata sta bila tudi:

Luigia Negro, predsednica kulturnega društva Muzej rezijanskih ljudi, ki že skoraj tri desetletja skrbi za obstoj slovenske rezijanske kulture in jezika ter utrjuje temelje slovenske identitete v Reziji. Predsednik države ji je podelil tudi medaljo za zasluge.

Marko Mikuž, vodja Odseka za eksperimentalno fiziko osnovnih delcev na Institutu Jožef Stefan. Na čelu skupine slovenskih raziskovalcev si je več let prizadeval za včlanitev Slovenije v Evropsko organizacijo za jedrske raziskave Cern, letos pa mu je s pridruženim članstvom tudi uspelo.

Glasuj za ime tedna!

Rezultati

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.

Rok Kužel