Nadaljevali smo jezikanje s frazemi in uvedli z državami povezane jezikovne stalnice.

Nadaljevanje domiselne, z duhom časa zaznamovane zgodbe o brezbrižnem šefu, ki so se mu podrejeni naposled uprli

Minuli teden smo na Facebooku razpisali natečaj za kratko zgodbo z vsaj tremi frazemi, povezanimi z deli telesa. Oglasila sta se nam Robert Kostadinoski in Matej Bregar.

A zgodbe še vedno nismo dokončali. Smo pa dodali odstavek, tokrat povezan z nacionalnostjo. Uporabili smo z državami povezane jezikovne stalnice. A vi poznate konec?

Šef se je odpravil na pot. Ne v Indijo Koromandijo, kamor si je večino svojega življenja domišljal, da je namenjen. Pravzaprav je bil cilj potovanja zanj španska vas. Ampak potem ko se je naredil Francoza in zbežal od jezne množice, ki je od njega pričakovala odgovore, točne kot švicarska ura, se mu je že glede na njegov status zdelo povsem češko, da bi se brez skrbno izdelanega načrta vrnil med svoje delavce. Pa tudi nevarno: teh je bilo navsezadnje kot Rusov, on pa sam. No, problem bi lahko enostavno razrešil že z manjšo povišico plač, a Gorenjec v njem mu tega ni dopustil, kljub temu da je bila njegova samozaverovanost na tej točki vožnje naluknjana kot švicarski sir. Ob prvem baru je nervozno zavrl, izstopil iz svojega Nemca, ki ga je bil kupil, ker da ima dober pleh, se usedel in prižigal cigarete eno za drugo. Tresočih rok je kot Turek kadil in razmišljal …

O čem je razmišljal nervozni šef? In kako to karseda slikovito ubesediti? Prepustite se domišljiji in zaključite zgodbo – na Facebooku Vala 202 ali v komentarjih spodaj.

Mitja Peček, Tadej Košmrlj