Ime tedna je postal Andrej Ropret, potapljač na vdih, ki je na mednarodnem tekmovanju v bazenskih disciplinah v Sankt Peterburgu zmagal v skupni razvrstitvi in na najlepši način končal uspešno tekmovalno sezono, v kateri je izboljšal kar pet državnih rekordov.

Ime tedna je postal Andrej Ropret, potapljač na vdih, ki je na mednarodnem tekmovanju v bazenskih disciplinah v Sankt Peterburgu zmagal v skupni razvrstitvi in na najlepši način končal uspešno tekmovalno sezono, v kateri je izboljšal kar pet državnih rekordov. "V začetnem obdobju je treniranje tega športa najbolj nevarno. Zgodi se, da izgubiš zavest."

"Čas se mi pod vodo umiri. Sprostim se, ne razmišljam o ničemer. Do prve polovice ni težko, potem se začne čas vleči."

Kandidata sta bila še:

Aleksander Igličar, predsednik Muzejskega društva Škofja Loka, ki skupaj s prostovoljci vsakih šest let pripravi Škofjeloški pasijon. Najstarejše ohranjeno dramsko besedilo v slovenščini je Unesco uvrstil na seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva. 

Janez Bogataj, fotograf, ki je v Muzeju novejše zgodovine Slovenije z razstavo koncertnih fotografij Že dolgo se nismo videli in slišali spomnil na 80. leta prejšnjega stoletja in obiskovalce popeljal v negotovo, a hkrati prelomno glasbeno obdobje. 

Izberite ime tedna

Rezultati

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu kot tudi zgodbe otrok v stiski smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Rok Kužel