Cindy Gallop je ena najbolj karizmatičnih, drznih in prepoznavnih osebnosti v oglaševanju. Do svoje industrije je izjemno kritična. A še ni obupala. Prepričana je, da lahko oglaševanje spreminja svet na bolje.

Oglaševanje, ki izboljšuje svet

Cindy Gallop je ena od najbolj karizmatičnih, drznih in prepoznavnih osebnosti v oglaševanju. Do svojega področja delovanja je izjemno kritična. A še ni obupala. Prepričana je, da lahko oglaševanje spreminja svet na bolje.

Ključ do tega je ženska kreativnost. Med vsemi kreativnimi direktorji v agencijah je 97 odstotkov moških, preostanek pa kreativnih direktoric. V Sloveniji je najbrž še slabše. Toda ženske so glavne stranke, one odločajo o nakupih, zato je prav nespametno, da ženske ne oblikujejo oglasov, ki bi pomagali njim in moškim živeti bolje.”

Med nastopanjem je pogosto zelo neizprosna, že kar malo radikalna. Z žensko kreativnostjo misli resno: “Ko govorim o tem, kako z oglaševanjem spreminjati svet, mislim na to, da imamo kot pomemben del popularne kulture možnost, da delujemo na družbo tako, da pokažemo, kako lahko živimo bolje. Ženske bi ustvarjale drugačne oglase. Lahko bi spreminjale svet in zaslužile.”

Je ena od najbolj prepoznavnih, drznih in zanimivih osebnosti v oglaševanju. Njen moto je preprost: zaslužiti več, delati manj. Pot to tega cilja je po njenem jasna, ni pa preprosta.

Če imate v podjetju ali agenciji enako število žensk in moških oziroma celo več žensk, bodo preoblikovale procese. Tako da ne bomo delali po 24 ur sedem dni na teden in tudi ne vseh koncev tedna. Saj si tudi moški želijo biti z družino, verjemite. Ženske torej preoblikujejo delovne procese in ustvarjajo oglase, ki nagovarjajo glavne stranke – torej ženske, zato lahko tudi več zaslužijo.”

Kot še poudarja Cindy Gallop, je zelo neudobno zaposliti in delati z ljudmi, ki niso takšni kot ti. Prav zato oglaševalske agencije spodbuja, naj to naredijo: “Prav ironično je, da to na neki način že počnemo. Mi, oglaševalci, vedno rečemo naročnikom: ‘Odločite se za ta odličen oglas, ki ni v vaši coni udobja. Gospod naročnik ali gospa naročnica, če vam ta oglas vzbuja nelagodje, je zagotovo dober.’!”

Anja Hlača Ferjančič