V oddaji Na piedestal smo premierno predstavili album Kako ostanem lepa in svobodna, ki spremlja teatralni talk show z istim naslovom. Gosti so bili člani kolektiva KOLS: igralki Tina Vrbnjak in Maja Sever in avtor glasbe Laren Polič Zdravič.
Album je soundtrack predstave. Konceptualno je zastavljen kot muzikalna radijska igra in poslušalce popelje skozi različne pozicije ženske v zgodovini. Sprašuje, kakšna je idealna ženska in kakšna je njena vloga v družbi, parodira nekatere velike zgodovinske osebnosti in išče utopično idealno rešitev.
Na albumu je 15 pesmi v različnih glasbenih žanrih – od emancipatornega ‘turbo narodnjaka’ Ovo nije ljubav, do nežne Uspavanke in pesmi Drobne lučce, ki navdih najde v Slavi vojvodine Kranjske. Originalne in instrumentalne izvedbe pesmi se na plošči dopolnjujejo v zgodbo, ki spremlja potek Borkine ultimativne oddaje. Avtor glasbe je Laren Polič Zdravič. Besedila so delo obeh igralk Tine Vrbnjak, Maje Sever ter Deje Crnović, Milana Markovića Matthisa, Eve Kraševec in Mije Špiler, za oblikovno podobo plošče pa je poskrbel Nenad Cizl.
Po premieri predstave (5.11.) in pred prvo reprizo (12. 11.) v Klubu Cankarjevega doma bo markantna glasbena podoba, ki spremlja predstavo Kako ostanem lepa in svobodna, samostojno zaživela na CD plošči. Album, ki prevzema tudi vlogo gledališkega lista, bo pri založbi Nika Records uradno izšel 11. novembra.

V prvi novembrski oddaji Na piedestal smo premierno predstavili album Kako ostanem lepa in svobodna, ki spremlja teatralni talk show z istim naslovom.  Gosti so bili člani kolektiva KOLS: igralki Tina Vrbnjak in Maja Sever in avtor glasbe Laren Polič Zdravič. Album je soundtrack predstave. Konceptualno je zastavljen kot muzikalna radijska igra in poslušalce popelje skozi različne pozicije ženske v zgodovini. Sprašuje, kakšna je idealna ženska in kakšna je njena vloga v družbi, parodira nekatere velike zgodovinske osebnosti in išče utopično idealno rešitev. Na albumu je 15 pesmi v različnih glasbenih žanrih – od emancipatornega ‘turbo narodnjaka’ Ovo nije ljubav, do nežne Uspavanke in pesmi Drobne lučce, ki navdih najde v Slavi vojvodine Kranjske. Originalne in instrumentalne izvedbe pesmi se na plošči dopolnjujejo v zgodbo, ki spremlja potek Borkine ultimativne oddaje. Po premieri  predstave (5.11.) in pred prvo reprizo (12. 11.) v Klubu Cankarjevega doma  bo markantna glasbena podoba, ki spremlja predstavo Kako ostanem lepa in svobodna, samostojno zaživela na CD plošči. Album, ki prevzema tudi vlogo gledališkega lista, bo pri založbi Nika Records uradno izšel 11. novembra. Avtor glasbe je Laren Polič Zdravič. Besedila so delo obeh  igralk Tine Vrbnjak, Maje Sever ter Deje Crnović, Milana Markovića Matthisa, Eve Kraševec in Mije Špiler, za oblikovno podobo plošče pa je poskrbel Nenad Cizl. Premiera albuma Kako ostanem lepa in svobodna, ki spremlja teatralni talk show z istim naslovom, s pogovorom s člani kolektiva KOLS: z igralkama Tino Vrbnjak in Majo Sever in avtorjem glasbe Larenom Poličem Zdravičem v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele