Izbrali ste Damjano Fortunat Černilogar, direktorico Tolminskega muzeja in avtorico razstave ob 100 letnici cerkvice Sv. Duha v Javorci, ki so jo avstro-ogrski vojaki zgradili v spomin padlim soborcem na soški fronti. Razstava, ki obeležuje najlepši spomenik 1. svetovne vojne na naših tleh je na ogled v znamenitem Vojnozgodovinskem muzeju na Dunaju.

Izbrali ste Damjano Fortunat Černilogar, direktorico Tolminskega muzeja in avtorico razstave ob 100. obletnici cerkvice Sv. Duha v Javorci, ki so jo avstro-ogrski vojaki zgradili v spomin padlim soborcem na soški fronti. Razstava, ki zaznamuje najlepši spomenik 1. svetovne vojne na naših tleh, je na ogled v znamenitem Vojnozgodovinskem muzeju na Dunaju.

"Za razstavo na Dunaju je zaslužen slovenski veleposlanik v Avstriji. Zelo sem ponosna in vesela. Zgodba cerkve je zanimiva tudi zato, ker je bila zgrajena med vojno s prostovoljnim delom."

Kandidata sta bila še:

Rudi Bregar, ki je že od prvega pohoda leta 1987 gonilna sila popotovanja po Levstikovi poti. V 30 letih je pohod od Litije do Čateža, popisan v znamenitem delu Frana Levstika iz leta 1858, postal ena od najpriljubljenejših množičnih tradicionalnih  prireditev v Sloveniji, ki se je zadnja leta, odvisno od vremena, udeleži tudi več kot 20 tisoč pohodnikov.

Tomato Košir, grafični oblikovalec, ki je za serijo petnajstih naslovnic Dnevnikovega Objektiva v kategoriji komunikacijskega oblikovanja letos v Berlinu dobil prestižno oblikovalsko nagrado red dot. Za rdečo piko se vsako leto poteguje več kot 15 tisoč projektov in je le ena v nizu nagrad ter priznanj za njegovo delo v zadnjem obdobju.

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebno hvaležni, saj tako prispevate 1 evro za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, pa tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali v rubriki Botrstvo. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202