Glasen zagovornik zdravega življenja, prodoren kolumnist in intelektualec kritičnega uma

Nedeljski gost dr. Dušan Keber je na ljubljanski medicinski fakulteti specializiral interno medicino. Pozneje je postal najmlajši redni profesor, višji zdravstveni in znanstveni svetnik ter ambasador RS v znanosti. Med drugim je prevzel strokovno vodenje ljubljanskega kliničnega centra, do leta 2004 pa bil na čelu Ministrstva za zdravje. Zdaj je predsednik Rdečega križa Slovenije.

"Ljudje lahko veliko naredimo sami zase. Včasih je obisk zdravnika že prepozen. Več bi se morali posvečati preventivi." Dr. Dušan Keber je velik zagovornik zdravega načina življenja.

Zdravniki so stavkali tudi med njegovim ministrovanjem. Meni, da stavke niso vedno utemeljene. "Zdravniki so povsod po svetu obremenjeni. Pri vseh stavkah gre po večini za denar. Nič ni sicer narobe, da so zdravniki v najvišjem plačnem razredu, ampak zahteva po izstopu iz plačnega sistema bi ga povsem zrušila."

Ena iz nabora želja nedeljskega gosta dr. Dušana Kebra.#zdajsevrtihttps://t.co/3PmgB4wuwE

— Val 202 (@Val202) November 20, 2016

Sodeluje v delovni skupini, v kateri pretresajo vprašanja evtanazije: "Obstajajo razlogi, da je smrt veliko bolj dostojanstvena kot pa počasno ugašanje."

Danila Hradil Kuplen