Izbrali ste Dašo Bahor, 13 letno učenko Osnovne šole Dragatuš, ki je na mednarodnem natečaju Svetovne poštne zveze za najlepše pismo, prejela bronasto priznanje. Med skoraj milijon pismi iz 64 držav je opisala namišljeno srečanje z migrantom in svet v katerem bi rada živela leta 2047.

Rada berem, ampak sem bolj naravoslovni tip

Izbrali ste Dašo Bahor, 13-letno učenko Osnovne šole Dragatuš, ki je na mednarodnem natečaju Svetovne poštne zveze za najlepše pismo prejela bronasto priznanje. Med skoraj milijon pismi iz 64 držav je opisala namišljeno srečanje z migrantom in svet, v katerem bi rada živela leta 2047.

"Ljudem bi morali pomagati. Temo sem izbrala zato, ker menim, da bi več poudarka morali dati čustvom beguncev. Zmeraj smo govorili samo o tem, kako težko je nam."

Kandidati so bili še:

Žuža in Milan Brence, gospodarja kmetije Pustotnik v Gorenji vasi, ki sta na mednarodnem festivalu sira v baskovskem mestu San Sebastian za poltrdi sir iz mešanice kozjega in ovčjega mleka Kozovč v konkurenci 3.021 sirov iz 31 držav prejela srebrno medaljo. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919)

Boštjan Gorenc – Pižama, komik, prevajalec in pisec, ki je na 32. Slovenskem knjižnem sejmu za knjigo sLOLvenski klasiki 1 prejel nagrado knjiga leta. V duhoviti in nalezljivi jezikovni telovadbi je s knjigo sprožil tudi vprašanje, ali postaja take vrste branje naša prihodnost. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919)

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu in zgodbe otrok v stiski smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Rok Kužel