Mak Tepšić je dijak 3. letnika koprske gimnazije in je v mladinskem filmu Pojdi z mano režiserja Igorja Šterka skupaj s četverico najstnikov doživel filmski krst.

Mak Tepšić je dijak 3. letnika koprske gimnazije in je v mladinskem filmu Pojdi z mano režiserja Igorja Šterka skupaj s četverico najstnikov doživel filmski krst. Že v 9. razredu  je obiskoval dramski krožek, kot gimnazijec pa se je pridružil gledališki skupini, ki jo v koprskem gledališču vsako leto vodi Katja Pegan.

“Zamisel za film je prišla pozneje, ko smo skupaj s sošolci začeli pisati scenarije, snemati kratke filme in dobivati nagrade na filmskih tekmovanjih za mlade po Sloveniji. V šoli se veselijo naših uspehov, saj pravijo, da smo ena redkih generacij, ki se tako množično zanima za filmsko umetnost. Zavedajo se tudi, da bi morali biti teorija in zgodovina filma in gledališča obvezni del učne snovi.”

– Mak Tepšić

Nagrade, ki so jih prejeli Mak in njegovi sošolci:

  • Prva nagrada na tekmovanju Slovenščina ima dolg jezik, “Književnost na filmu”
  • Prva nagrada na festivalu srednješolskih filmarjev Videomanija v Kinodvoru
  • Najuspešnejši pa so bili avgusta 2016 v Novem mestu na maratonu kratkega filma, Festivalu MUVIT/6×60.  S filmom Zaradi Eve so zmagali in prejeli denarno nagrado v višini 2.500 evrov.

Nina Zagoričnik