Gregor Pečan je od leta 2006 ravnatelj na OŠ Janka Modra v Dolu pri Ljubljani, od marca lani pa tudi predsednik Združenja ravnateljic in ravnateljev osnovnega in glasbenega šolstva Slovenije. Diplomiral je iz elektrotehnike, poučeval matematiko na vseh nivojih srednješolskega izobraževanja, zdaj pa vse moči usmerja predvsem k prepoznavnosti Združenja in izboljšanju statusa ravnateljev. Prisega na zdravo pamet, ki jo vse pogosteje pogreša predvsem pri politiki s tem pa seveda tudi v šolstvu.

Predsednik združenja ravnateljev in ravnateljic o aktualnih izzivih slovenskega šolstva.

Gregor Pečan je od leta 2006 ravnatelj na OŠ Janka Modra v Dolu pri Ljubljani, od marca lani pa tudi predsednik Združenja ravnateljic in ravnateljev osnovnega in glasbenega šolstva Slovenije. Diplomiral je iz elektrotehnike, poučeval matematiko na vseh nivojih srednješolskega izobraževanja, zdaj pa se trudi za prepoznavnost združenja in izboljšanje statusa ravnateljev.

Prisega na zdravo pamet, ki jo vse pogosteje pogreša predvsem pri politiki, s tem pa seveda tudi v šolstvu.

"Želel bi si več zdrave pameti. Trudim se, da bi jo obudili, a je včasih težko."

Šolski sistem je živ organizem in se ves čas spreminja, poučevanje poteka drugače kot pred leti. Pečan pravi, da ima v svojem kolektivu srečo, da dela s predanimi učitelji:"Kot učitelj si ne bi upal v razred nepripravljen." Pomembno je tudi sodelovanje: "Če starši in šola delamo drug mimo drugega, so rezultati lahko zelo slabi."

"Ravnatelj je prvi med učitelji, želel bi si, da bi spet postali slišani."

Boris Žgajnar