Na piedestal smo tokrat postavlili slovenske ustvarjalce drum’n’bassa, natančneje: premierno smo predstavili izbor iz nove produkcije avtorskih skladb ustvarjalcev drum’n’bassa, ki bo izšel v okviru 8. Drum’n’bass Konference.
Z gosti, predstavniki različnih slovenskih kolektivov, smo predstavili tudi drum’n’bassovsko prizorišče in produkcijo v Sloveniji ter njihovo letno srečanje – Drum’n’bass Konferenco 2016.

Na piedestal smo tokrat postavili slovenske ustvarjalce drum’n’bassa, natančneje: premierno smo predstavili izbor iz nove produkcije avtorskih skladb ustvarjalcev drum’n’bassa, ki bo izšel v okviru 8. Drum’n’bass Konference.
Z gosti, predstavniki različnih slovenskih kolektivov – DJ Lunic (DrumWise), DJ Damaris (Female’s’cream), DJ Spencah (Bass Fighters), DJ Dominus Diaboli (Bass Fighters), DJ Erma (Vibe Department) – smo predstavili tudi drum’n’bassovsko prizorišče in produkcijo v Sloveniji ter njihovo letno srečanje – Drum’n’bass Konferenco 2016.
V soboto, 29. oktobra, bo organizirana že 8. zaporedna izdaja Konferenčnega srečanja slovenskih kolektivov, ki ustvarjajo in vrtijo hitro zaporedje bobnov, okrepljenih z nizkimi, tresočimi basovskimi linijami – na kratko povedano, ”drum’n’bass”. Na začetku so se srečevali Pri rdeči ostrigi v Škofji Loki, zdaj pa že nekaj časa v središču AKC Metelkova mesto v Ljubljani – v Gala Hali in hkrati v klubu Channel Zero in letos prvič, zaradi lanske razprodane edicije, tudi v klubu Gromka.
Poleg kompilacije in že lani predstavljenega Open floora, plesišča (ki je odprto od 18 h do 22 h – vstop je brezplačen – in na katerem se od 19-ih do 22-ih predstavljajo novinci) je med novostmi letošnje Drum’n’bass Konference v organizaciji kolektiva Vibe Department tudi izobraževalni dnevni program. Brezplačna predavanja o DJ-anju, glasbeni produkciji, MC-anju in beatboxu ter petju živo se bodo začela ob 18-ih na vrtu Gala Hale. Ob 22-ih se bo dogajanje preselilo v notranjost klubov Gala Hala, Channel Zero in Gromka, v katerih se bodo nadaljevali živi nastopi z DJ-i in MC-ji do jutranjih ur, pa tudi prenos živo iz enega izmed klubov. Vse skupaj se bo nadaljevalo v tradicionalno ”najdaljšo” noč.
V ”najdaljši” noči, ko potujemo iz letnega v zimski čas, bo Drum’n’bass Konferenca – DNBK 2016 predstavljala 13 kolektivov. To so: Bass Fighters, Beyond Stereo, Brejkschnitta, d:light, DrumWise, Elektrofolp, Female’s’cream, Frag::ments, Illegal kru, Illusion Art, LjubljanJah Vibes, Roots In Session ter Vibe Department – skupaj 55 nastopajočih. Med njimi gosta iz tujine: DJ Tjamil iz Srbije in Funk Guru iz Hrvaške.
Tudi o tem v pogovoru z gosti ob premieri avtorskih skladb slovenskih ustvarjalcev drum’n’bassa v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele