V oddaji Na piedestal smo gostili posavski electro-rockovski trio Kontradikshn in predstavili njegov debitantski album “Reframing”.
Člani electronic rock / break beat / industrial tria so: Anže Kump (bobni), Matej Plešej ( kitara, bass synth) in Petar Stojanović (vokal, kitara, synth).
Kontradikshn od leta 2010 svojevrstno neusmiljeno razžira rockovsko tkanino s temačno in udarno elektroniko. Po EP-ju “Anatomy” (2014) in vstopu na samoniklo pot na slovenski alternativno-elektronski glasbeni sceni ter po skoraj dveh letih aktivnega koncertiranja in turnejah po Sloveniji, Bosni in Hercegovini, Srbiji, Makedoniji in Hrvaški je bil lani Kontradikshn izbran za nastop na InMusicMENT na Reki. Nastopil je tudi na 18. festivalu mladih kultur Kunigunda v Velenju ter izdal single “Memory Dump”, ki je napovedoval debitantski album.
Prvenec “Reframing”, na katerem je zbranih 12 pesmi, je v digitalni obliki prek portala Bandcamp izšel 17. septembra, kot CD pa 17. oktobra. Prav na dan izida CDja “Reframing” in pred koncertno turnejo po Balkanu je Kontradikshn svoj prvenec predstavil v oddaji Na piedestal.

V oddaji Na piedestal smo gostili posavski electro-rockovski trio Kontradikshn in predstavili njegov debitantski album “Reframing”.

Člani electronic rock / break beat / industrial tria so: Anže Kump (bobni), Matej Plešej ( kitara, bass synth) in Petar Stojanović (vokal, kitara, synth).

Kontradikshn od leta 2010 svojevrstno neusmiljeno razžira rockovsko tkanino s temačno in udarno elektroniko ter učinkovitostjo trdega ritma, ki rad zvabi na hipnotični ples tudi ljudi z nekaj manj plesnimi navadami. Vzporednice njihovega stila bi lahko vlekli z izvajalci vse od The Prodigy, The Chemical Brothers, Nine Inch Nails, Laibach pa tja do Soft Moon, The Knife, Chrome, Medicine …

Skupina Kontradikshn je bila leta 2012 izbrana za nastop na Mladininem odru na festivalu Lent v Mariboru, leta 2013 je nastopila na največjem regionalnem festivalu neafirmiranih bendov – na 6. Jelen Demofestu v Banjaluki, osvojila 2. mesto in postala prva slovenska skupina z nagrado na tem festivalu.

Po EP-ju “Anatomy” (2014) in vstopu na samoniklo pot na slovenski alternativno-elektronski glasbeni sceni ter po skoraj dveh letih aktivnega koncertiranja in turnejah po Sloveniji, Bosni in Hercegovini, Srbiji, Makedoniji in Hrvaški je bil lani Kontradikshn izbran za nastop na InMusicMENT na Reki. Nastopil je tudi na 18. festivalu mladih kultur Kunigunda v Velenju ter izdal single “Memory Dump”, ki je napovedoval debitantski album.

Na albumu, ki se je skoraj 2 leti snemal, gradil in topil v studiu Implicit Division v Brežicah, se Kontradikshn na elektronsko surov način poigra s prvinskimi psihološkimi procesi in ustvari energično zvočno podobo, ki kaže na razkol med moderno urbano glasbo in kritiko sodobnega človeka, med dobrim in slabim, pozitivnim in negativnim.

Prvenec “Reframing”, na katerem je zbranih 12 pesmi, je skoraj v celoti DIY produkcija (za mastering je poskrbel Gregor Zemljič) in izdan v samozaložbi. V digitalni obliki prek portala Bandcamp je izšel 17. septembra, kot CD pa bo izšel 17. oktobra.

Kontradikshn bo  po oktobrskih nastopih v Splitu, Podgorici, Kumanovem, Bajini Bašti in Zenici novembra koncertiral na domačih odrih: v Jazz klubu Satchmo v Mariboru (12. 11.), v MC Podlaga v Sežani (19. 11.) in v KUD-u Channel Zero v Ljubljani (24. 11.).

Prav na dan izida CDja “Reframing” in pred koncertno turnejo po Balkanu je Kontradikshn svoj prvenec predstavil v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele