Ana Drev sicer daleč od stopničk, a najbolje v Söldnu

Začela se je 51. sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. Najbolj zadovoljno v naslednjih 37 tekem pokala, vmes pa še na nastope svetovnega prvenstva v Sankt Moritzu, gleda zmagovalka, Švicarka Lara Gut, prizorišče pa so povsem drugačne volje kot lani zapustili tudi člani slovenske ekipe – deseto mesto Ane Drev in 19. mesto Tine Robnik pomeni v seštevku kar 34 točk več kot lani.

Drevova, sedma veleslalomistka lanske sezone je izpustila priložnost za kaj več kot deseto mesto, ob polčasu je bila namreč osma. Ampak po drugi strani je potrebno biti realen – Ana je danes v bistvu šele sedmič končala tekmo v prvi deseterici.

Razred zase je bila danes Lara Gut, v lanski zimi dobitnica velikega kristalnega globusa za zmago v skupnem seštevku, ki je za 19. zmago kariere, četrto veleslalomsko, drugouvrščeno Američanko Mikaelo Shiffrin ugnala kar za sekundo in 44 stotink. Največji korak k ponovitvi leta 2013, ko je že ugnala vso konkurenco, je naredila v prvi vožnji, v drugo pa se je zdelo, da brez težav, z neverjetno lahkoto ohranja prigarano prednost.

Aleš Smrekar, Marko Cirman