Kako državni organi skrbno upravljajo z našimi osebnimi podatki na spletnih straneh, prek katerih državljani urejamo, pošiljamo in vlagamo dokumente? Ugotavljamo, da spletne strani e-uprave in e-davkov kljub številnim opozorilom strokovnjakov ne izpolnjujejo minimalnih varnostnih zahtev.

Kako državni organi skrbno upravljajo z našimi osebnimi podatki na spletnih straneh, prek katerih državljani urejamo, pošiljamo in vlagamo dokumente? Ugotavljamo, da spletne strani e-uprave in e-davkov kljub številnim opozorilom strokovnjakov ne izpolnjujejo minimalnih varnostnih zahtev.

Komunikacije so varne, mešanjo se pojmi med zaupanjem, med ponudniki programske rešitve in našo agencijo, ki izdaja certifikate. Gre za zadevo zaupanja, ki se odraža v uporabniški  izkušnji. Zagotavljam, da je informacijska varnost zagotovljena.” – mag. Damijan Marinšek

Tako na pomisleke odgovarja Marinšek iz Direktorata za informatiko Ministrstva za javno upravo, govorili pa smo tudi z dr. Tomažem Kraljem iz Finančne uprave Republike Slovenije.

Simona Habič