Ignacije Šunjić je dolgoletni direktor Lutkovnega gledališča Ljubljana in glavni krivec, da je pravljica o Sapramiški pred 30 leti doživela premiero v lutkovni preobleki. Na sporedu je ostala neprekinjeno vse do danes, videlo pa jo je 287.595 gledalcev.

Če delaš za otroke, moraš imeti dobro srce

Ignacije Šunjić je dolgoletni direktor Lutkovnega gledališča Ljubljana in je zaslužen za to, da je pravljica o Sapramiški pred 30. leti doživela premiero v lutkovni preobleki. Na sporedu je ostala neprekinjeno vse do danes, videlo pa jo je 287.595 gledalcev.

"Rodila se je druga Žogica Marogica, spet nekaj, kar bodo gledale vse generacije. Imamo najboljšo publiko na svetu, to so otroci. Izredno zahtevna, a čudovita publika."

- Ignacije Šunjić, ko je postal ime tedna na Valu 2o2.

Kandidata sta bila še:

Dare Valič, igralec, ki je v svoji več kot pet desetletij dolgi karieri ustvaril številne izjemne gledališke in filmske vloge. Je letošnji prejemnik Borštnikovega prstana, najuglednejše nagrade za igralske dosežke v slovenskem prostoru.

Lana Trotovšek, violinistka, ki je za  ploščo, lani posneto skupaj s katalonsko pianistko, prejela nagrado na tekmovanju Global Music Awards 2016 v Kaliforniji. Plošča je bila nagrajena z eno od zlatih medalj za najboljši posnetek.

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 evro za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu najdete na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo našo pomoč.

Mitja Peček