V Parizu, kjer 29-letna pianistka zadnja leta živi, ji pravijo kar Beyonce na klavirju. Ob prejemu prestižne nagrade Echo Klassik Award pred dobrim tednom dni jo je znani nemški TV voditelj Thomas Gottschalk napovedal kot ekstravagantno pianistko iz Gruzije, ki ne samo izvenserijsko dobro igra klavir, ampak je tudi izvenserijsko lepa.

V Parizu, kjer 29-letna pianistka živi zadnja leta, ji pravijo kar Beyonce na klavirju. Ob prejemu prestižne nagrade Echo Klassik Award pred dobrim tednom jo je znani nemški televizijski voditelj Thomas Gottschalk napovedal kot ekstravagantno pianistko iz Gruzije, ki ne samo zunajserijsko dobro igra klavir, ampak je tudi nadvse lepa.

“Bila je tudi sreča, da sem bila na pravem mestu ob pravem času. Ampak mislim, da če si res dober, ti bo uspelo.”

Intervjuje Hatja Buniatišvili daje v petih jezikih, klavir je začela igrati pri treh letih, prvi koncert z orkestrom je odigrala pri šestih, ima pa vsaj dva zelo znana oboževalca – Vitalija Klička in Miheila Saakašvilija.

In da dokončno razčistimo, oznaka za Beyonce se nanaša le na Hatjin videz, nikakor pa to ni njen glasbeni okus, tudi kar zadeva popularno glasbo.

“Večina današnjih mešanic klasične in popularne glasbe se mi zdi precej cenena.”

Tadej Košmrlj