Gilles Baroin je Francoz iz Toulousa, ki svoj življenjski optimizem spaja z matematiko. Že odkar ve zase, ga navdihuje abstraktni svet matematičnih pojmov, še posebej strastno se posveča njihovemu povezovanju z glasbo.

"Mislim, da me matematika že od nekdaj drži v primežu, a dolgo časa nisem vedel, da sem pod njenim urokom."

Gilles Baroin je Francoz iz Toulousa, izjemno dostopen, srčen in spravljiv človek, ki svoj življenjski optimizem spaja z matematiko. Že odkar ve zase, ga navdihuje abstraktni svet matematičnih pojmov, matematiko poučuje, še posebej strastno se posveča njenemu povezovanju z glasbo.

“Matematiko si lahko razlagamo kot glasbo ali pa glasbo kot matematiko. Matematika ni nekakšno sosledje računskih operacij, ampak je prej domišljija.”

Je oče dveh hčera, po svetu lovi Pokemone in govori najmanj pet jezikov, ob čemer se kar dostojno spogleduje tudi s slovenščino. V slednji zna naročiti pivo, čeprav sam ne pije alkohola. “Slovenščina zveni zelo fascinantno, je mate-glasbeni jezik. Če samo pogledamo, kako sklanjate pivo: eno pivo, dve pivi, tri piva … ta način, kako to počnete, bogati pivo samo, doda mu nekaj več.”

“V Sloveniji kamorkoli greš, so vsi zelo komunikativni, če jih le pozdraviš v tujem jeziku. Veste, da je za to matematična razlaga? Vsi ljudje imamo nekakšen tolerančni prag glede tujcev. In če kot bežen tujec v državi začutiš tolikšno gostoljubje, to pomeni, da ta tolerančni prag v splošnem v državi še ni dosežen.”

Maja Ratej