Končujemo dvomesečno akcijo opozarjanja na pomen obšolskih dejavnosti z zgodbo najstnice Mine, ki ji ples pomeni tudi pomembno psihološko oporo. Dodajamo pa tudi nekaj dosežkov drugih otrok, ki brez Botrstva ne bi mogli razvijati svojih talentov.

Hvala za vsak poslan SMS in vse donacije, celoten znesek bo brez odbitkov porabljen za udejstvovanje v želenih dejavnostih otrok iz projekta Botrstvo.

Hvala za vsak poslan SMS in vse donacije, celoten znesek bo brez odbitkov porabljen za razvoj njihovih talentov

Dvomesečno akcijo opozarjanja na pomen obšolskih dejavnosti končujemo z zgodbo najstnice Mine, ki ji ples pomeni tudi pomembno psihološko oporo, te pa brez donacij ne bi mogla imeti.

Mina pa seveda ni edina: k priljubljenemu športu, učenju inštrumenta, jezika, petja ali drugi interesni dejavnosti vrstnikov se je lahko vpisalo več deset otrok iz Botrstva. To so jim omogočile donacije njihovih botrov in sredstva iz sklada, v katerega je več kot 10.000 evrov darovanih tudi s pomočjo vaših SMS-sporočil.
Nekateri otroci bodo tako priložnost dobili prvič, nekateri pa že dosegajo vrhunske rezultate.

Ob Mini je s podporo Botrstva uspešen še en mlad plesalec, ki je v svojem plesu na letošnjem državnem prvenstvu zmagal, vse boljše rezultate dosega zelo mlad triatlonec, tudi med odbojkaricami je perspektivna igralka lahko ostala le zato, ker ji stroške treningov in neizogibnih stroškov za tekmovanja pomaga plačati Botrstvo.

Mladi atlet, ki je s takšnim financiranjem sploh prvič lahko dobil primerno tekmovalno opremo, je prav z njo na Evropskem prvenstvu dosegel 2. mesto, mlada judoistka, ki smo jo podrobneje predstavili v eni od naših oddaj, pa na tekmah slovenskega pokala niza same zmage; zmago je odnesla tudi v svoji kategoriji in tretje mesto v dveh kategorijah na državnem prvenstvu.

Zgodba violinistke Maše, ki ji je donator podaril povsem novo violino, s katero bo zdaj lahko nadaljevala glasbeno šolanje, pa je celotni akciji dodala povsem novo razsežnost humanitarnosti.

In čeprav so doseženi rezultati najbolj vidni in merljivi dokazi talenta in truda, pa je tudi za tiste, ki nikoli ne bodo dobili medalj, nadvse pomembno, da lahko uživajo v dejavnostih, ki jih imajo radi, v katerih se lahko enakovredno pomerijo s prijatelji in ki jim širijo obzorja. Morda bodo prav ta znanja komu odprla tudi vrata do profesionalne poti, take možnosti pa brez vaše pomoči nikoli ne bi imel.

Hvala za vsak poslan SMS in vse donacije, celoten znesek bo brez odbitkov porabljen za razvoj talentov in radosti otrok iz projekta Botrstvo.

Jana Vidic