Šele tri tedne je minilo, odkar smo objavili zgodbo, da si Maša želi violino. Hvala anonimnežu in hvala Mašini botri, da jo je včeraj le dobila.

Pred tremi tedni smo predstavili zgodbo nadarjene violinistke Maše in njene botre, ki je, ne da bi Maša kaj vedela o tem, zbirala denar za nakup violine, s katero bi Maša lahko nadaljevala šolanje na srednji glasbeni šoli.

Takrat ste s svojimi  donacijami in poslanimi SMSji z geslom BOTER5 pot do violine skušali olajšati tudi poslušalci. In zgodba je kmalu  dobila razplet,  o kakršnem ne botra, še manj pa Maša takrat sploh še nista upali nista sanjati: oglasil se je namreč proizvajalec violin, ki je Mašino zgodbo slišal in se odločil, da ji podari ne le povsem nov inštrument, pač pa tudi vso potrebno opremo zanj.

Gospod, ki ne želi  javne omembe svojega imena,  včeraj popoldne, ko je Maša prvič dobila v roke čisto svojo violino, ni mogel biti navzoč. Zato ji jo je izročila njena botra, ki je samo zaradi tega prepotovala več kot 1000 kilometrov in je ob tej priložnosti svojo mlado varovanko tudi prvič videla in jo spoznala. Srečanje je bilo ganljivo.

Maša je bila violine neizmerno vesela in izkazalo se je, da je gospod, ki jih izdeluje, že dolgo Mašin idol, da je na njegovih violinah že igrala in si je med vsemi najbolj želela prav violino iz njegove delavnice!

Odprte možnosti za sprejemne izpite in morebitno nadaljnje šolanje

Maša živi v hudi finančni stiski, v slabih bivalnih razmerah, izgubila je očeta in zadnjih sedem let si je morala violine izposojati. Tako sploh ni mogla opisati sreče, da je ta v njenih rokah res njena. Lastna violina pomeni ne le izpolnitev sanj, pač pa so se ji s tem  odprle tudi možnosti za nadaljnje šolanje na konservatoriju. Že marca bo poskusila opraviti sprejemne izpite in z nekaj sreče  se bo ob srednji šoli, ki jo že obiskuje, jeseni vzporedno vpisala še na glasbeni konservatorij.

Vsa zbrana sredstva bodo namenjena Mašinemu glasbenemu šolanju

Čeprav bo kmalu začela na podoben način zbirati sredstva za pomoč kakšnemu drugemu otroku, se je botra Mirjam odločila, da bodo vsa sredstva, ki jih je zbrala za Mašo in z mislijo nanjo,  vložila  v poseben sklad, ki bo namenjen temu, da bo nadarjena violinistka kljub  nespodbudnim življenjskim razmeram lahko nemoteno nadaljevala  glasbeno šolanje.

Vanj bodo dodana tudi prav vsa sredstva, ki so bila z vašimi neposrednimi donacijami in SMS-donacijami zbrana za ta namen. Maša  čuti, da ne gre le za denar, saj je za prav vsako donacijo tudi podpora ljudi, ki  verjamejo vanjo.

Hvala anonimnemu donatorju, ki je omogočil uresničitev Mašinih sanj, hvala botri, brez katere te akcije sploh ne bi bilo in je za srečanje z Mašo prepotovala pol celine, in  vsem, ki ste kakorkoli postali del Mašine zgodbe. S sporočilom z geslom BOTER5  na številko 1919 pa lahko do konca meseca darujete 5 evrov za uresničitev želja otrok, kot je Maša.

Jana Vidic