"Smučanje je tukaj zelo popularno." Trditev velja za Slovenijo in Novo Zelandijo, kjer že 13 let živi Katrin Johnston. Poročena je z Novozelandcem, je bivša novinarka, ki zdaj dela kot PR-ovka v državni instituciji, ki skrbi za obnovo po katastrofalnem potresu, ki je Chistchurch prizadel pred šestimi leti. Prejšnji vikend je bila z družino še na zadnjem smučanju pred pomladjo.

Tretje največje mesto na Novi Zelandiji je pred šestimi leti prizadel močan potres, posledice so še vidne

“Smučanje je tukaj zelo priljubljeno.” Trditev velja za Slovenijo in Novo Zelandijo, kjer že 13 let živi Katrin Johnston. Nekdanja novinarka zdaj dela v službi za stike z javnostjo v državni ustanovi, kjer skrbijo za obnovo po katastrofalnem potresu, ki je Chistchurch prizadel pred šestimi leti. Prejšnji vikend je bila z družino še na zadnjem smučanju pred pomladjo.

Največja razlika med življenjem tam in v Sloveniji? “Ko sem prišla sem, sem rekla, da ni veliko razlik, razen jezika, seveda, ampak dlje časa kot sem tukaj, več razlik opažam. Največje razlike so glede tega, kako ljudje komunicirajo med sabo, kakšne vrednote imajo, kakšen pogled na življenje – pozitivizem, to je nekako tudi največji razlog, da sem še vedno tukaj.”

Tadej Košmrlj