V oddaji Na piedestal je gostovala synt-pop skupina Torul z radijsko premiero svojega novega, 5. albuma ”Reset”.
Slovensko allternativno elektropop zasedbo, ki uspešno koncertira po Evropi, je ustanovil avtor, producent in klaviaturist Borut Bernik – Torulsson. Skupaj z njim Torul sestavljata kitarist in klaviaturist Borut Dolenec ter novi pevec, nadarjeni in karizmatični Maj Valerij.
Tudi novi studijski album je – za prvencem Dark Matters ter ploščah In Whole, Tonight We Dream Fiercely in The Measure – nastal v domačih studiih pod Torulssonovo idejno in producentsko taktirko. Torul pri svojem razvoju in produkciji nenehno raziskuje in združuje različne vplive. ”Reset” je nadaljnje raziskovanje glasbe te skupine, v kateri se kažejo številni žanri, ki jih brez zadržkov vključuje. Zato je album tudi nekoliko igriv, vendar ohranja pridih melanholije in identiteto Torula tudi v prenovljeni zasedbi.
Single Saviour of love, ki je napovedoval novi album, je izšel 2. septembra. Zanj so skupaj z režiserko Nino Tratnik posneli tudi videospot. Album ''Reset'' - na njem je 11 skladb - pa je pod pokroviteljstvom založbe Infacted Recordings izšel 23. septembra.
V okviru turneje ''Torul Reset Tour'' bo 7. oktobra premierna koncertna predstavitev novega albuma v Kinu Šiška v Ljubljani.
Radijska premiera albuma Reset skupine Torul pa je bila v oddaji Na piedestal na Valu 202.

Na piedestalu je gostovala synt-pop skupina Torul z radijsko premiero svojega novega, 5. albuma ”Reset”.

Alternativno elektropop zasedbo, ki uspešno koncertira po Evropi, je ustanovil avtor, producent in klaviaturist Borut Bernik – Torulsson. Skupaj z njim Torul sestavljata kitarist in klaviaturist Borut Dolenec ter novi pevec, nadarjeni in karizmatični Maj Valerij.

Tudi novi studijski album je – za prvencem Dark Matters ter ploščah In Whole, Tonight We Dream Fiercely in The Measure – nastal v domačih studiih pod Torulssonovo idejno in producentsko taktirko. Na njem je 11 skladb. Kar nekaj je takih, da nas pripravijo do plesa. Razkošni biti in basi so še vedno tam. Torul se nikoli ni bal močnega glasu, ne le v studiu, ampak tudi na koncertih. Pravilo je: če je udarno na posnetku, mora biti udarno na koncertih!

Torul pri svojem razvoju in produkciji nenehno raziskuje in združuje različne vplive. ”Reset” je nadaljnje raziskovanje glasbe te skupine, v kateri se kažejo številni žanri, ki jih brez zadržkov vključuje. Zato je album tudi nekoliko igriv, vendar ohranja pridih melanholije in identiteto Torula tudi v prenovljeni zasedbi. Radostno popotovanje od začetka do konca albuma, ki se konča s subtilnim slovesom in nas pospremi k novim obzorjem.

Single Saviour of love, ki je napovedoval novo ploščo, je izšel 2. septembra 2016. Zanj so skupaj z režiserko Nino Tratnik posneli tudi videospot.

Tudi nova, peta studijska plošča skupine je izšla pod pokroviteljstvom založbe Infacted Recordings, in sicer 23. septembra.

V okviru turneje Torul Reset Tour je Torul koncertno že predstavil novi album v Münchnu, Velenju, Deutznu in Kölnu. 7. oktobra bo premierna koncertna predstavitev v Kinu Šiška v Ljubljani.

Še prej pa je bila radijska premiera: Torul z albumom Reset v oddaji Na piedestal na Valu 202.

Jolanda Fele