Mariborsko rockersko zasedbo Krokar sestavljajo basist Danijel Rajh, bobnar Denis Jančič in kitarist Vasja Bajde.
Krokar je prvič javno nastopil 14. junija 2014 na 20-letnici KC Pekarna v Mariboru. Žanrsko so neobremenjeni, a med izbranci, ki so jih slišali živo, krožijo izrazi: progresivni rock, post grunge/rock, indie …
Avtorske skladbe so posneli s povabljenimi vokalnimi in kitarskimi gosti ter vse zapakirali v prvenec z naslovom ‘Strat & Sphere’. Album so izdali v digitalnem formatu. Na voljo je na spletu, na portalih YouTube, Deezer, Spotify in iTunes.

Krokar je glasbena formacija treh ljudi, ki jih glasba že lep čas ne pusti na miru, v kakršnem koli smislu že …

Basist Danijel Rajh,  bobnar Denis Jančič in  kitarist Vasja Bajde so  vsak po svojih poteh v dolgih letih sodelovanja pri različnih bendih in projektih [Omet Odpada, Yogurt, Dweal, Zoran Predin, Siti Hlapci, Bonny veer …] ugotovili, da se je nabralo precej glasbenega materiala, ki se ni udejanjil. Skupna misel jim je bila, da bi bilo škoda, če bi ti osnutki zbledeli vnemar.

Še vedno polni ustvarjalnega entuziazma so začeli sestavljati, komponirati, aranžirati … muzicirati. V dobrem letu se je nabralo dovolj gradiva, da se lahko predstavi na odrih. Krokar je prvič javno nastopil 14. junija 2014 na 20-letnici KC Pekarna v Mariboru. Po nekaj koncertih so se kompozicije aranžmajsko še izpilile. Žanrsko so neobremenjeni, a med izbranci, ki so jih slišali živo, krožijo izrazi: progresivni rock, post grunge/rock, indie … Pojavi se želja, da se nekaj materiala posname v studiu. V ožji izbor se uvrsti pet skladb. Povabili so nekaj uglednih vokalnih in kitarskih gostov ter vse zapakirali  v EP z naslovom ‘Strat & Sphere’. Album so izdali v digitalnem formatu. Na voljo je na spletu, na portalih YouTube, Deezer,  Spotify in iTunes.

Krokar  s prvencem ‘Strat & Sphere’ v oddaji Na piedestal.

 

Jolanda Fele