V oddaji Na piedestal smo gostili kantavtorico Katarino Avbar z radijsko premiero novega projekta z naslovom ''Na drugi strani''.
Tako kot glasbeni prvenec Beležnica (2012) je tudi drugi album Katarine Avbar, ki nosi naslov Na drugi strani, nastal v sodelovanju z vsestranskim glasbenikom in producentom Petrom Deklevo. Njegov izid zadnja dva tedna napoveduje singl Ne reci nič, ki ga je Katarina posnela z gostom Boštjanom Naratom. Na novem albumu je svoje mesto našlo enajst skladb, ki so polne refleksij in življenjskih zgodb, začinjenih z zdravo mero humorja in tragike. Vsaka skladba je žanrsko gledano svet zase, vsem pa je skupen prečiščen jezik in iskren izpovedni ali pripovedni slog. Avtorica glasbe in besedil ter pevka je Katarina Avbar, pod priredbe pa se podpisuje Peter Dekleva. Tematsko in žanrsko gledano je album nadaljevanje predvsem akustične Beležnice, od katere se odmika z večjo bero glasbil, bogatejšimi priredbami in uporabo predvsem električnih kitar.
Nov album bo v svet pospremil glasbeno-plesni dogodek ''Pa kaj je s to žensko zdaj?'', ki bo 7. oktobra odprl že peto sezono cikla SiTi za dobro musko v SiTi Teatru BTC v Ljubljani.

Na piedestalu smo gostili Katarino Avbar z radijsko premiero novega avtorskega projekta z naslovom ”Na drugi strani”.

Katarina Avbar je literarna komparativistka in kantavtorica. Na glasbeno prizorišče je stopila leta 2005, ko je ustvarila glasbo za plesno predstavo PLES ALi IŠČE se Lily Marlen koreografke Rosane Hribar. Sledili so nastopi na Festivalu slovenskega šansona leta 2007, na 7. in 8. izdaji festivala kantavtorske glasbe Kantfest (2009 in 2010) ter na koncertih in kompilaciji Rokerji pojejo pesnike 6, 7, 8, 9 in 10. Katarinina pesem Odkar te ni, pri kateri je sodelovala s producentom Aldom Ivančičem, je bila objavljena na kompilaciji Vala 202: Val 09 – Imamo dobro glasbo. Na kompilaciji Val 014 je Vesna Zornik s TangoApasionado priredila skladbo Tebe (Te imam), ki jo je zanjo napisala Avbarjeva.

Tako kot glasbeni prvenec Beležnica (2012) je tudi nov album Katarine Avbar, ki nosi naslov Na drugi strani, nastal v sodelovanju z vsestranskim glasbenikom in producentom Petrom Deklevo. Njegov izid zadnja dva tedna napoveduje singl Ne reci nič. Moški glas, ki ga slišimo v omenjeni skladbi, pripada Boštjanu Naratu, vodji zasedbe Katalena, filozofu in televizijskemu voditelju, ki ima podobno kantavtorsko pot kot Katarina. Na novem albumu je svoje mesto našlo enajst skladb, ki so polne refleksij in življenjskih zgodb, začinjenih z zdravo mero humorja in tragike. Vsaka skladba je žanrsko gledano svet zase, vsem pa je skupen prečiščen jezik in iskren izpovedni ali pripovedni slog. Avtorica glasbe in besedil ter pevka je Katarina Avbar, pod priredbe pa se podpisuje Peter Dekleva. Tematsko in žanrsko gledano je album nadaljevanje predvsem akustične Beležnice, od katere se odmika z večjo bero glasbil, bogatejšimi priredbami in uporabo predvsem električnih kitar.

Nov album bo v svet pospremil glasbeno-plesni dogodek ”Pa kaj je s to žensko zdaj?”, ki bo  7. oktobra odprl že peto sezono cikla SiTi za dobro musko v SiTi Teatru BTC v Ljubljani.

Radijska premiera drugega avtorskega projekta Katarine Avbar  z naslovom Na drugi strani pa je bila v oddaji Na piedestal,

Jolanda Fele