Na piedestalu smo gostili predstavnika slovenske elektronske glasbene produkcije Borko z radijsko premiero novega projekta z naslovom ”Player Piano”.
Borka je ljubljanski glasbenik in producent, DJ, urednik, publicist, organizator klubskih dogodkov, član didžejevskega tandema Borka in Bakto, član zasedbe Jimmy Barka Experience.
Del svoje ustvarjalnosti je Borka predstavil na različnih kompilacijah domačih elektronskih ustvarjalcev. Leta 2012 je izdal prvenec ”What Sticks”. 16. septembra 2016 pa je pri založbi rx:tx v dveh različicah: v 12-palčnem vinilnem formatu in v digitalni obliki izšel negov novi album ”Player Piano”. Brez virtuoznega tipkanja klavirja, saj gre za vonnegutovsko metaforo, prispodobo za staro šolo, stari način. Borka namreč še zmeraj stavi na nič kaj nove tehnike rezanja in lepljenja ter prav nič trendovske zvočnosti.
22. septembra bo predstavitev albuma pri Magdi na Pogačarjevem trgu 1 v Ljubljani.

Na piedestalu smo gostili predstavnika slovenske elektronske glasbene produkcije Borka  z radijsko premiero novega projekta z naslovom ”Player Piano”.

Borka je ljubljanski glasbenik in producent, DJ, urednik, publicist, organizator klubskih dogodkov. Kot DJ  je v zadnjih 15-ih letih  nastopal tako v domačih kot tujih klubih. V različnih projektih in serijah elektronske glasbe je sodeloval v didžejevskem tandemu  Borka in Bakto. Oba DJ-a, Borka in Bakto,  z bobnarjem Marjanom Staničem sodelujeta in ustvarjata v zasedbi  Jimmy Barka Experience.

Borka je del svoje ustvarjalnosti predstavil na različnih kompilacijah domačih elektronskih ustvarjalcev. Leta 2012  je izdal prvenec ”What Sticks”. Njegov novi album ”Player Piano” pa je 16. septembra 2016 izšel pri založbi rx:tx v dveh različicah:  v 12-palčnem vinilnem formatu in v digitalni obliki.

Na albumu Player Piano ni nobenega virtuoznega tipkanja klavirja, saj gre za vonnegutovsko metaforo, prispodobo za staro šolo, stari način. Borka namreč še zmeraj stavi na nič kaj nove tehnike rezanja in lepljenja ter prav nič trendovske zvočnosti. Preprosti glavo zibajoči  biti in eno gostovanje – še ene lokalne stalnice med MC-ji, N’toka.

22. septembra bo predstavitev albuma pri Magdi na Pogačarjevem trgu 1 v Ljubljani.

Pred tem je Borka novi album Player Piano premierno predstavil  v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele