Minuli teden je bila z zaključno prireditvijo končana druga sezona projekta Ferfud. Kulinarično popotovanje z dobrodelno noto, kot so ga poimenovali organizatorji, se je na koncu ustavilo v Ljubljani, kjer so lahko obiskovalci poskusili tudi lastno kulinarično mojstrovino mladega kuharskega para, ki je letos potoval v tovornjaku Ferfud dve.

Minuli teden je bila z zaključno prireditvijo končana druga sezona projekta Ferfud. Kulinarično popotovanje z dobrodelno noto, kot so ga poimenovali organizatorji, se je na koncu ustavilo v Ljubljani, kjer so lahko obiskovalci poskusili tudi lastno kulinarično mojstrovino mladega kuharskega para, ki je letos potoval v tovornjaku Ferfud dve.

V dveh sezonah projekta Ferfud, ki deluje pod okriljem podjetja Hofer, je bilo zbranih dobrih 34.000 evrov za pomoč otrokom iz Botrstva. Imamo pa še eno dobro novico: minuli teden smo objavili zgodbo o tem, kako botra na res inovativen način zbira sredstva za to, da bi nadarjeni violinistki Maši omogočila nakup violine. Ta je namreč pogoj oz. vstopnica za njeno nadaljnje glasbeno šolanje. Botra je takrat še načrtovala, da bi denar zbrala do konca tega šolskega leta, a je zgodba dobila nepričakovan razplet. Ne le, da so poslušalci takoj začeli prispevati donacije za čimprejšnjo dosego tega cilja, že naslednji dan se je oglasil proizvajalec teh inštrumentov, ki bo Maši podaril ne le violino, pač pa tudi kovček in vso drugo nujno opremo.

Hvala gospodu, ki želi ostati neimenovan in hvala vsem, ki so prispevali, da bi Maši omogočili nakup. Vsa zbrana sredstva bodo sedaj na posebnem skladu namenjena izključno temu, da bo mlada violinistka tudi v prihodnjih letih lahko nadaljevana tako želeno glasbeno pot.

Gašper Andrinek