Na piedestalu smo gostili The Star Time Playboys s prvencem ''It's Star Time!''.
Mladi slovenski instrumentalni trio The Star Time Playboys, ki deluje in ustvarja od konca leta 2015, sestavljajo Urban Zotel (kitara) ter brata Boštjan (kontrabas) in Grega Copek (bobni). V svoji glasbi prepletajo različne glasbene zvrsti in iščejo popoln zvok med jump bluesom, western swingom, surfom, rockabillyjem in sorodnimi zvrstmi. Avtorske skladbe ustvarjajo na podlagi zapomnljivih melodij, menjanja ritmov in premišljenih aranžmajev.
Prvenec ''It's Star Time!'', ki je konec julija 2016 izšel pri domači založbi Martin's Garage, je zmes rockabillyja, surfa, western swinga, jump bluesa in njihovih žanrskih predstavnikov z značilnim ''The Star Time Playbos zvokom'', ki so ga navdahnili legendarni kitaristi, kot Jimmy Bryant, Junior Watson, Chet Atkins, Ike Turner (ex. Ike & Tina Turner), Jimmie Rivers in Jim Capilongo (The Little Willies).
Skupina meje ni prestopila le s svojim prvim albumom, ampak tudi z njegovo predstavitvijo. The Star Time Playboys so se 16. julija uspešno predstavili na avstrijskem festivalu Rollin' Dudes in igrali ob takšnih imenih, kot sta The Lonesome Drifters (NE) in Polecats (VB). Po klubskih koncertih v Celju in Kranju bodo The Star Time Playboys nastopili na prvem slovenskem dvodnevnem festivalu Rockin' Riviera Weekender, ki bo v Portorožu 27. avgusta.

Na piedestalu smo predstavili prvenec skupine The Star Time Playboys z naslovom ”It’s Star Time!”.

Mladi slovenski instrumentalni trio The Star Time Playboys sestavljajo Urban Zotel (kitara) ter brata Boštjan (kontrabas) in Grega Copek (bobni).

V svoji glasbi prepletajo različne glasbene  zvrsti in iščejo popoln zvok med jump bluesom, western swingom, surfom, rockabillyjem in sorodnimi zvrstmi. Avtorske skladbe ustvarjajo na podlagi zapomnljivih melodij, menjanja ritmov in premišljenih aranžmajev.

Skupino The Star Time Playboys so ustanovili konec leta 2015. Po nekaj več kot treh mesecih igranja na večerih swinga v Kranju so se odločili, da bodo v studiu posneli nekaj avtorskih skladb Urbana Zotla. Začel je nastajati prvi album  ”It’s Star Time!”, ki predstavlja osem avtorskih skladb. Nekatere med njimi so dozorevale in se izpopolnjevale dalj časa, druge manj. Prva skladba, ki jo je Urban napisal, je bila I’m Surfish. Navdahnili so jo Dick Dale in mojstra bluesa Freddie King in Long John Hunter. Surovi posnetek  skladbe so objavili 8. februarja 2016 na portalu YouTube.

”It’s Star Time!” je zmes  rockabillyja, surfa, western swinga, jump bluesa in njihovih žanrskih predstavnikov z značilnim ”The Star Time Playbos zvokom”, ki so ga navdahnili legendarni kitaristi, kot Jimmy Bryant, Junior Watson, Chet Atkins, Ike Turner (ex. Ike & Tina Turner), Jimmie Rivers in  Jim Capilongo (The Little Willies).

Skladbe so bile posnete v živo v studiu Šmocl, za končno podobo pa je z masteringom poskrbel Axel Praefcke, glasbenik berlinskega A-teama, producent  studia Lightning Recorders ter član zasedb Cherry Casino & The Gamblers, The Round Up Boys, Ike & The Capers, Spo-Dee-O-Dee in drugih.

Prvenec ”It’s Star Time!” je konec julija 2016 izšel pri založbi Martin’s Garage.

Skupina meje ni prestopila le s svojim prvim albumom, ampak tudi z njegovo predstavitvijo. The Star Time Playboys so se 16. julija uspešno predstavili na avstrijskem festivalu Rollin’ Dudes in igrali ob takšnih imenih, kot sta The Lonesome Drifters (NE) in Polecats (VB).

Po klubskih koncertih v Celju in Kranju bo skupina nastopila na kar dveh večjih festivalih: prvem slovenskem dvodnevnem festivalu Rockin’ Riviera Weekender  v Portorožu (27. avgusta) in na hrvaškem festivalu Vintage Zagreb (oktobra).

The Star Time Playboys  s prvencem ”It’s Star Time!” v oddaji Na piedestal.

 

 

 

Jolanda Fele