Na piedestalu je gostovala Borghesia s ploščo Better Live Than Dead – s prvim uradnim koncertnim albumom v vsej dosedanji uradni diskografiji Borghesie.
Svetovno znana slovenska alter-rockovska skupina Borghesia, kultna ''electronic-body'' zasedba, ki je v 80-ih in 90-ih letih soustvarjala tudi na mednarodnem glasbenem prizorišču, od leta 2010 znova deluje in ustvarja avtorsko glasbo. Leta 2014 je pri ameriški založbi Metropolis izdala album “And Man Created God” in se vrnila na koncertne odre.
Od leta 2015 Borghesia deluje v prenovljeni zasedbi: Dario Seraval – osrednji vokal in programiranje, Aldo Ivančić – elektronski bobni in programiranje, Andraž Mazi – kitara, Jelena Rusjan – bas in Irena Tomažin – vokal. Novi člani, nove ustvarjalne moči in kreativna svežina se kažejo tudi v nekoliko drugačni zvočni podobi. S pomlajeno zasedbo so tudi skladbe starejšega datuma na koncertih dobile novo podobo, zato se je Borghesia odločila za izdajo koncertnih različic.
Prvi uradni koncertni mini album ”Better Live Than Dead”, ki je izšel pri domači neodvisni založbi Moonlee Records in je na voljo izključno v digitalnem formatu prek platforme Bandcamp, ponuja pet starih komadov v novi preobleki, ki jih je prenovljena zasedba posnela na nastopih oktobra 2015 v zagrebškem klubu Močvara in v ljubljanskem Kinu Šiška.
Borghesia trenutno pripravlja material za novi album, ki naj bi predvidoma izšel v letu 2017.

Na piedestalu je gostovala Borghesia s  ploščo  Better Live Than Dead – s prvim  uradnim koncertnim albumom v vsej dosedanji uradni diskografiji Borghesie.

”Better Live Than Dead” ponuja pet starih komadov v novi preobleki, ki jih je prenovljena zasedba posnela na nastopih oktobra 2015 v zagrebškem klubu Močvara in v ljubljanskem Kinu Šiška.

Svetovno znana slovenska alter-rockovska skupina Borghesia, ki je v 80-ih in 90-ih letih soustvarjala tudi na mednarodnem glasbenem prizorišču, od leta 2010 znova deluje in ustvarja avtorsko glasbo. Leta 2014 je pri ameriški založbi Metropolis  izdala 18. album “And Man Created God” in se vrnila na  koncertne odre.

Ustanovna člana Borghesie Aldo Ivančič in Dario Seraval sta  najprej sestavila spremljevalno koncertno zasedbo, ki se  je  po kadrovskih menjavah  ustalila. Borghesia od leta 2015 deluje v prenovljeni zasedbi: Dario Seraval – osrednji vokal in programiranje, Aldo Ivančić – elektronski bobni in programiranje, Andraž Mazi – kitara, Jelena Rusjan – bas in Irena Tomažin – vokal. Novi člani, nove ustvarjalne moči in kreativna svežina se kažejo tudi v  nekoliko drugačni zvočni podobi.

S pomlajeno zasedbo so tudi skladbe starejšega datuma na koncertih dobile novo podobo,  zato se je Borghesia odločila za izdajo koncertnih različic.

Prvi uradni koncertni mini album ”Better Live Than Dead” je izšel pri domači neodvisni založbi Moonlee Records in je na voljo izključno v digitalnem formatu prek platforme  Bandcamp (brezplačno oz. po načelu ‘sam-določi-ceno’). Na albumu  je  pet starejših komadov, ki jih je Borghesia posnela na koncertih  oktobra 2015 v zagrebškem klubu Močvara in v ljubljanskem Kinu Šiška. To so: Tako mladi, Young Prisoners, Am I?, Pasto Nudo, Nočne šetnje.  Slednji – Nočne šetnje – je bil  sicer tudi prvi videospot zasedbe Borghesia, posnet leta 1983.

Borghesia trenutno pripravlja material za novi album, ki naj bi predvidoma izšel v letu 2017. Tudi o tem v pogovoru  z ustanovnima članoma Aldom Ivančičem in Dariem Seravalom  ob glasbi z albuma Better Live Than Dead – v oddaji Na piedestal .

Jolanda Fele