Na olimpijske igre v Riu de Janeiru bomo pospremili našo najboljšo judoistko. Tina Trstenjak bo novinka na največjem športnem tekmovanju. Na pot pa se bo podala v vlogi evropske in svetovne prvakinje in take popotnice doslej prav veliko Slovencev ni imelo. Celjanka pa navkljub vsemu ostaja zvesta svoji poti in jo zanimajo predvsem borbe, v celoti pa sledi pripravam svojega trenerja Marjana Fabjana. Tina Trstenjak se bo na zeleni celini 9. avgusta merila v disciplini v kateri je zdaj olimpijska prvakinja njena vzornica Urška Žolnir.

Na olimpijske igre v Riu de Janeiru smo pospremili našo najboljšo judoistko. Tina Trstenjak bo novinka na največjem športnem tekmovanju, na pot pa se bo podala v vlogi evropske in svetovne prvakinje.

Tina Trstenjak se ni nikoli silila v ospredje, ko je prišla priložnost, pa jo je zgrabila z obema rokama: “Vedno sem se trudila po najboljših močeh, a mi v nižjih kategorijah ni preveč uspevalo. Zdaj gre vse kot po maslu, trener sestavlja dobre programe, jaz dobro treniram.”

Celjanka pa navkljub vsemu ostaja zvesta svoji poti, zanimajo jo borbe, v celoti pa sledi pripravam trenerja Marjana Fabjana. “Ne želim zaspati na lovorikah. S kolajnami se ne obremenjujem, ko so moje borbe dobre, so taki tudi rezultati,” še dodaja judoistka.

Dare Rupar