Poletje se lahko zares začne, konec je nogometnih evforij in večerov z razpravami v stilu “žoga je okrogla”. Pa nismo ostali brez žoganja. Nekoč neopazni in premišljeni branilec Miro Cerar postaja izpostavljeni in učinkoviti napadalec. Na oblast je prišel z iskreno vsebino, zdaj počasi vse bolj postaja prisiljena forma. Še malo, pa bo začel loviti pokemone … Če bo moral biti novi finančni minister skorajda hudičev vajenec, pa ima čarovnikov vajenec Evald Flisar problem s čarobnim dviganjem tistega nečesa, ki naj v profesionalnih debatah ne bi smelo igrati ključne vloge.

A naši domači problemi so zares majhni, ko se ozremo v svet. Francija se je obvarovala napadov med evropskim nogometnim prvenstvom, na praznični dan padca Bastilje pa se je v četrtek zvečer v Nici zgodil teroristični masaker.

Poletje se lahko zares začne, konec je nogometne norije in večerov z razpravami v slogu “žoga je okrogla”. Pa nismo ostali brez žoganja. Nekoč neopazen in premišljen branilec Miro Cerar postaja izpostavljen in učinkovit napadalec. Na oblast je prišel z iskreno vsebino, ki zdaj počasi vse bolj postaja prisiljena forma. Še malo, pa bo začel loviti pokemone … 

Če bo moral biti novi finančni minister skorajda hudičev vajenec, pa ima čarovnikov vajenec Evald Flisar problem s čarobnim dviganjem tistega nečesa, kar v profesionalnih debatah ne bi smelo igrati ključne vloge.

A naši domači problemi so zares majhni, ko se ozremo v svet. Francija se je obvarovala napadov med evropskim nogometnim prvenstvom, na praznični dan ob spominu na padec Bastilje pa se je v četrtek zvečer v Nici zgodil teroristični pomor. 

Luka Hvalc