Eva Mladenovič trenutno odkriva skrivnosti Portugalske, saj je na Iberski polotok za eno leto odšla na delo. V Kulturnem društvu Brdo Eva kot flavtistka in članica orkestra ter z izvajanjem vokalnih delavnic že dobrih deset let pomaga ohranjati srbsko kulturno dediščino in z njo seznanja tiste, ki je ne poznajo, ter predaja znanje in pesmi mlajšim rodovom. Poleg pesmi pa pod njene prste vedno znova priroma tudi kaka dobra knjiga. V času, ko je živela v Splitu, je spoznala dela Renata Baretića in se tudi bolje spoznala s hrvaškim jezikom.

Eva Mladenovič trenutno odkriva skrivnosti Portugalske, saj je na Iberski polotok za eno leto odšla na delo.

V Kulturnem društvu Brdo Eva kot flavtistka in članica orkestra ter z izvajanjem vokalnih delavnic že dobrih deset let pomaga ohranjati srbsko kulturno dediščino in z njo seznanja tiste, ki je ne poznajo, ter predaja znanje in pesmi mlajšim rodovom.

“Knjiga Osmi poverjenik govori o politiku, ki ga kazensko pošljejo na oddaljeni hrvaški otok Trečič. Tam mora izpeljati lokalne volitve in vzpostaviti lokalno oblast, ker so prebivalci precej neposlušni.”

Poleg pesmi pa pod njene prste vedno znova priroma tudi kaka dobra knjiga. V času, ko je živela v Splitu, je spoznala dela Renata Baretića in se tudi bolje spoznala s hrvaškim jezikom.

“Zanimivo je opisan stik med dvema svetovoma in položaj osebe, ki pride na otok, kjer ni interneta, kjer  cerkev sicer je, ni pa župnika, kjer prebivalci govorijo v svojem jeziku in jim je za obiskovalce vseeno.”

Poleg tega Eva vodi tudi delavnice Učenje pravilnega dihanja in sproščanja s petjem, na katerih udeleženci, večinoma brez glasbenih izkušenj, odpravljajo strah pred pevskim izražanjem ter se s petjem učijo pravilnega dihanja in pevske tehnike. Aktivna je v društvu Humana – združenju svojcev pri skrbi za mentalno zdravje iz Kranja, ki od leta 2000 uporabnikom, svojcem in vsem, ki jih zanima področje duševnega zdravja, ponuja izobraževalne vsebine, podporo, pomoč ter komunikacijsko-rehabilitacijsko povezavo svojcev.

Simona Habič